Hideg vendégváró előételek

A főfogás előtt étvágy-serkentőnek érdemes néhány gusztán tálalt hideg falatot rakni a vendégek elé. Ezek az előételek nem igényelnek sok időt vagy szakmai háttértudást. Nasiként, beszélgetések mellé is jó ötletek, vagy akár uzsonnának. 

Bruschetta

Az olasz előételt könnyű elkészíteni, pirított bagettel az igazi. Van benne paradicsom, fokhagyma, balzsamecet, lilahagyma, só, bors, bazsalikom. A paradicsomot apróra kell vágni és összekeverni a többi hozzávalóval. Kicsit hagyni kell, hogy összeérjenek benne az ízek. 

bruschettaaa.jpg

Sajttál

Desszertként is szokás fogyasztani, de előételnek egyaránt jó választás. Minél több féle sajt van a tányéron, annál jobb. A sajtokhoz legjobban az alma, körte, szőlő illik, illetve aszalt gyümölcsöket és dióféléket is tálaljunk mellé. Ha pedig hiányozna a húsféle, sonkával, szalámival egészítsük ki a sajttálat. 

 sajttal.jpg

Töltött tojás

A megszokott főtt tojás egy kicsit újragondolva. Az alaprecept nagyon egyszerű, a félbe vágott főtt tojások sárgáját kikanazzuk és összekeverjük fűszerekkel, zöldségekkel ízlés szerint, majd visszatöltjük a krémet a fehérjébe. Hagyományosa a krémhez szükség van majonézre, mustárra, sóra, borsra, petrezselyemre, és tejfölre, plusz a tojás sárgájára. Lehet kísérletezni hagymával, gombával, sajttal. 

toltotttojci.jpg

Guacamole

Itthon inkább az avokádókrém elnevezés az elterjedtebb. A guacamoléhoz nincs másra szükség, mint avokádóra, citromlére, hagymára, sóra, borsra és olívaolajra. Villával össze kell törni az avokádó húsát és a többi alapanyaggal elkeverni. Tortilla chips-szel, pirítóssal, sós keksszel fogyasszuk!

guacamole.jpg

Leveles tésztába göngyölt virsli falatkák

Gyorsan elkészíthető könnyű, de annál finomabb katonák. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd helyezzük bele a virsliket, göngyöljük fel és vágjuk kis karikákra. A tetejét be kell kenni egy kis tojással, megszórni sajttal vagy szezámmaggal és már mehet is a sütőbe. Fogpiszkálóra szúrva egyszerűen fogyasztható.

virslis.jpg

Citromos halkrém

Ha unjuk a zöldségkrémeket és valami újra vágyunk. Hozzávalók; halfilé, tejföl, majonéz, citromlé, petrezselyem, só. A citromos halkrémhez csak össze kell keverni az alapanyagokat. Különleges ízű és állagú előételt kapunk. Tálaljuk pirítóson, citrommal. halkrem.jpg

Képek forrása: Pinterest

Nincs kedved főzni, vagy kimenni kaját szerezni? Rendelj gyorsan a Simple alkalmazással!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3913838332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása