Az 5 legolcsóbb tengerparti úti cél

A Post Office Travel Money Holiday Costs Barometer idén is elkészítette felmérését, amelyben összegyűjtötte a legolcsóbb nyári úti célokat. A felmérésben a sorrendet nyolc paraméter határozza meg, jelesül egy csésze kávé, egy pohár kóla, egy pohár helyi sör, egy pohár bor, egy üveg ásványvíz, egy doboz naptej, egy doboz rovarriasztó és egy kétszemélyes, háromfogásos vacsora. Nézzük, mely városok és régiók szerepelnek a 2018-as lista első 5 helyén:   

Páfosz, Ciprus (20.600 Ft)

Ciprus egyik legszerethetőbb kisvárosának is tartott Páfosz lélegzetelállító sétányaival, ínycsiklandó fogásaival, gazdag kultúrával és gyönyörű tengerpartjával egész évben várja az oda látogatókat. A mitológia szerint Páfosz Afrodité városa, a tájat elnézve pedig máris érthető, hogy a szerelem istennője miért pont ezt a helyet nézte ki magának. Az egykori álmos kikötőváros mára már igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát. A csodás tengerpart mellett természetesen van lehetőség kulturális feltöltődésre is, hiszen a sziget egykor Ciprus fővárosaként számos gyönyörű épületet és emléket rejt magában.

toursbylocals.comtelegraph.co.uk, paphossegwaytour.com

Marmaris, Törökország (19.900 Ft)

Törökország délnyugati csücskében található Marmaris városa messze földön híres pezsgő éjszakai életéről. A világ minden tájáról jönnek ide fiatalok, hogy felfedezzék a térség több száz szórakozóhelyét. A város híres hatalmas kikötőjéről, amit egykor Egyiptom és Rodosz között hajózók használtak. Maramis és környéke nem csupán az éjszakai életéről nevezetes, hanem a környező vadregényes hegyekről is, ahova szintén érdemes ellátogatni. 

itaka.pl

Costa del Sol, Spanyolország (19.700 Ft)

A spanyol tengerpart egyik leglátogatottabb úti célja Costa del Solo, napsütötte homokpartjaival és műemlékeivel ideális kikapcsolódást biztosít a nyári vakációhoz. A gyönyörű tengerparti sétány óriási szállodákkal, éttermekkel, kávézókkal és szórakozóhelyekkel várja a turistákat. Ha pedig meguntuk a sütkérezést, felfedezhetjük az Afrika partjaihoz közel található város kultúráját és építészetét, amelyet az arab hatás jellemez.

themarbellaheights.comignacio-acosta-sorge.comtravelwebdir.com

Algarve, Portugália (15.800 Ft)

Algarve Portugália legdélebbi tartománya. Az itteni építészetet is egyértelműen az arab hatás jellemzi. Jellegzetesek a hófehér házak és a tetőkön fellelhető gyönyörű csipkézett kémények. A térségben található hosszan elnyúló szabadstrandok hol homokosak, hol sziklákkal szabdaltak. Érdemes ellátogatni a régió híresebb városaiba is. Algarve központja, a messzi történelmi múltra visszatekintő Faro, ahol kiváló éttermek, kávézók és hangulatos sétálóutcák teszik kellemessé az itt töltött időt.

theplanetd.comblog.green-acres.comopodo.co.uk

Napospart, Bulgária (13.600 Ft)

Bulgária legnagyobb üdülőközpontja, a Napospart közel 8 km hosszan terül el. A térségben több, mint 500 szálloda és megannyi szórakozóhely, vendéglátóegység várja az ide látogatókat, amelyek egytől egyig a tengerpart mellett helyezkednek el. Az üdülőközpont déli része gyakorlatilag egybeépült a gyönyörű Neszebar műemlékvárossal. A térség északi részén pedig egy aquapark várja a kikapcsolódni vágyókat.

nyar-10.jpgtui.co.uk

A teljes lista itt érhető el!

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr1913897584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása