Háztulajdonosok, akik nem voltak hajlandóak eladni otthonukat
A városfejlesztés árnyoldalai

A nagyvárosok folyamatos fejlődésének gyakran áldozatul esnek a régi épületek és lakóházak. A lerombolt házak helyére jellemzően modern felhőkarcolók, autópályák vagy irodák épülnek. A háztulajdonosok ilyenkor kénytelenek eladni otthonukat, ám akadnak olyanok is, akik makacsul ellenállnak a beruházók követeléseinek. Ezek az emberek még akkor sem hagyják el otthonukat, ha toronyházak árnyékában kell élniük.

1. Valószínűleg sokunknak ismerős lehet az Up című meséből ez a ház. A Seattle-ben található épület tulajdonosa, Edith Macefield semmi áron nem akarta eladni házát, hiába ajánlottak fel érte 1 millió dollárt.

haz-0_1.jpgdomain.com.au

2. New York egyik jelképének, az 1939-ben megépült Rockefeller Centernek az építkezés közben kicsit módosítottak a helyzetén, ugyanis a mellette lévő épületeket nem voltak hajlandóak a lakók elhagyni.

haz-10_1.jpgScoutingNY

3. Amszterdamban a pályaudvarral szemben található Victoria Hotelnek is meggyűlt a baja a tulajdonosokkal. A szálloda építkezésekor a beruházóknak több környező telket is sikerült megvenniük, azonban két házhoz ragaszkodtak az ott élők. Emiatt a szálloda a két apró ház köré épült.

haz-9_1.jpgRoeland Koning

4. Az utóbbi években Kínában jöttek létre az úgynevezett szögházak, amelyeknek tulajdonosai volt, hogy több millió dolláros ajánlatot utasítottak vissza. Az épületek elnevezése onnan ered, hogy a házak szögszerűen állnak az építkezési területen.

haz-12_1.jpgbusinessinsider.com

5. Marry Cook szintén makacsan kiállt keskeny kis háza mellett, amely most két hatalmas felhőkarcoló között áll.

haz_2.jpgwirednewyork.com

6. Vera Coking házának helyére eredetileg egy kaszinót akartak építeni, azonban a hölgy kitartott döntése mellett. Állítólag Donald Trump-ot is visszautasította.

haz-3_1.jpgLibrary of Congress,Press of Atlantic City

7. Kínában, Wenling-ben található házat kénytelen minden autós kikerülni, hiszen pontosan az autópálya közepén található. A házból azóta már minden lakó kiköltözött, kivéve Luo Baogen és felesége, akik az autópálya 2012-es megnyitása óta is a házban laknak.

haz-5_1.jpgnews.nationalpost.com

8. Szintén Kínában, Kantonban található tömbház lakói közül három család nem egyezett bele a kiköltözésbe. Ezért az autópálya beruházói kénytelenek voltak egy körkörös hidat építeni a folyó fölött, hogy kikerülhessék a háztömböt.

haz-6.jpgchinadaily

9. Egy torontói tulajdonos nem volt hajlandó eladni a ház rá eső részét, így egészen egyszerűen kettévágták a beruházók az épületet.

haz-4_1.jpgThe Huffington Post

10. A fotón látható Washingtonban található ház tulajdonosa végül beadta a derekát, 4 millió dollárért adta el végül az ingatlant.

haz-7_1.jpgthecityfix,zusin

11. A Macy’s nevű hatalmas amerikai áruházlánc 1900-ban nyitotta meg manhattani üzletét. Azonban az adott terület egy részét már egy másik vevő megvette, méghozzá abból a célból, hogy megakadályozza, hogy a hatalmas áruház megnyissa kaput. A terület ma napig is magánkézben van, azonban ma már egy nagy Macy’s reklám található az oldalán.

haz-11_1.jpgwikipedia

12. A washingtoni beruházó annyira reménykedett, hogy egyszer sikerül majd megvásárolnia ezt a két bérházat, hogy a házak fölé építette irodaépületét.

haz-8_1.jpgForgotten New York

Rendelj ételt bárhol és bármikor, pillanatok alatt a Simple alkalmazás használatával!

 

Forrás: boredpanda.comoddee.comviralworld.net

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr513738834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.20. 14:50:34

Kicsit hihetetlen számomra, hogy pont Kínában, ahol egy-egy völgyzáró gát építése miatt egész falvakat-városokat telepítenek át más helyre, egy-két lakó meg tudja akadályozni, hogy pl. autópálya építés miatt kisajátítsák a házát.
Nem lehet, hogy csak ideiglenes állapotot látunk a kínai képeken?

antisocialnetwork 2018.03.21. 09:11:01

Volt már hasonló? Vagy Deja vu-m van?

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2018.03.21. 09:11:08

@Frady Endre: Jól látod, ezek a kínai képek csak ideiglenes állapotot mutatnak, tudtommal már egyik helyen sem állnak a fotókon látható épületek.

saabs 2018.03.21. 09:11:17

5. pont 'Hatalmas Felhokarcolo...' - a 13 emelet miota hatalmas?

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása