A világ 10 legnagyobb fesztiválja

A magyarok fesztiváljai híresek Közép-Európában színvonalas fellépőikről, jó helyszíneikről és kedvező áraikról. Rengeteg külföldi fiatal választja például a Sziget fesztivált vagy a Volt-ot. Akadnak azonban világszerte sokkal nagyobb volumenű fesztiválok is, ahol a legnagyobb partiarcok legalább egyszer megfordulnak életük során. Az amerikaiak élen járnak az ütős bulikban, ez a listán is meglátszik. 

Austin City Limits

Hol? Austin, Texas

Mikor? 2018. október 4-15

Az Austinban található Austin City Limits fesztivál 450,000 fős befogadóképességével az egyik legnagyobb tengerentúli zenei esemény. Az ide látogatók összesen 8 színpad közül válogathatnak a különböző zenei stílusokból (rock, indie, country, elektronikus).  A zenei programok mellett a fesztiválon még megtalálható silent disco, művészeti piac, számtalan installáció és a vendégek kipróbálhatják a helyi ételkülönlegességeket is.

365thingsaustin.jpg

Life is Beautiful Festival 

Hol? Downtown Las Vegas, Nevada 

Mikor? 2018. szeptember 21-23

Las Vegasban az év minden napján pörög a zenei élet, de talán a legtöbb embert a 2013 óta működő Life is Beautiful elnevezésű fesztivál vonzza. A belvárosban helyet kapó esemény főként a hip hop, indie rock, pop és az EDM szerelmeseit várja. A zenei kínálat mellett számtalan művész dolgozik a fesztivál arculatán, akik ilyenkor egy igazi csodaországgá varázsolják az amúgy is káprázatos várost.

lasvegasreview_journal.jpg

KAABOO

Hol? Del Mar Fairgrounds, Kalifornia

Mikor? 2018. szeptember 14-16

Az Egyesült Államokban található KAABOO fesztivál kissé eltér az eddig bemutatottaktól. Az eseményt főként azoknak ajánljuk, akik már unják a megszokott fesztiválokat és inkább egy kényelmesebb, csendesebb és kevésbé zsúfolt zenei élményre vágynak. A gyönyörű tengerparti helyszín pedig már csak ráadás a jobbnál jobb fellépők mellé.

micahwright.jpg

Mawazine

Hol? Rabat, Marokkó

Mikor? 2018. június 22-30

Mawazine az afrikai kontinens legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. Az eseményre a világ minden tájáról érkeznek zenészek, de persze a legnagyobb sztárok sem maradhatnak ki a felhozatalból. 2016-ban például Chris Brown, Iggy Azalea, Wyclef Jean, Pitbull és Christina Aguilera is tiszteletét tette a Marokkó fővárosában, Rabatban megrendezett eseményen.

festicket.jpg

Rock in Rio

Hol? Lisszabon, Portugália

Mikor? 2018. június 24-29

A Rock in Rio egy többnapos rock zenei fesztivál, amelyet első alkalommal 1985-ben, Rio de Janeiróban rendeztek meg olyan fellépőkkel, mint az AC/DC, az Iron Maiden, Ozzy Osbourne vagy a Queen. 2004 óta a portugál főváros, 2008 óta pedig Madrid ad otthon a fesztiválnak. A rendezvény profilja az évek során sokat változott, így a rock bandák mellett (Metallica, Linkin Park, Empire of the Sun stb.) már pop előadók zenéire is bulizhatnak az oda látogatók.

escapism.jpeg

Fuji Rock

Hol? Yuzawa, Niigata Prefecture, Japán

Mikor? 2018. július 27-31

A Fuji Rock Festival-t minden július utolsó hétvégéjén rendezik meg Japánban. Az eseményen csaknem 200 helyi zenész vesz részt, akik mellett persze a nemzetközi sztárok is tiszteletüket teszik. Japán legnagyobb szabadtéri fesztiváljaként számon tartott eseménye 1997 óta várja a bulizni vágyókat. A rock mellett fő profiljuk még az elektronikus zene.

theloophk.jpg

Burning Man

Hol? Black Rock City, Nevada

Mikor? 2018. augusztus 26-szeptember 3.

A világ egyik legextrémebb fesztiváljának is számon tartott Burning Man, a Nevada állambeli Black Rock sivatagban kap helyet. A fesztivál leginkább a civilizációtól való elvonulásról és a másokkal való együttélésről szól. Az eseményen résztvevő vendégek cserekereskedelemmel szerzik be amire szükségük van. Azonban kétségtelen, hogy a fesztivál egyik legkülönlegesebb része a látványvilág és a persze a 32 méteres magas figura rituális elégetése.

burning.jpgnytimes.com

Exit

Hol? Újvidék, Szerbia

Mikor? 2018. július 12-15 

A Szerbiában található Exit fesztivált évről évre megválasztják a kontinens egyik legjobb rendezvényének. A fesztivál egyébként egy Milosevic-ellenes tüntetésből indult, de valószínűleg az ott bulizóknak ma már erről fogalmuk sincs. A legjobban a haza fesztiválokhoz hasonlítható Exit-en rengeteg színpad, különböző zenei stílus keveredik, így mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet.

skiddle.jpg

Tomorrowland

Hol? Boom, Belgium

Mikor? 2018. július 20-29

Valószínűleg a Tomorrowland-et senkinek sem kell bemutatnunk. Mindenki hallott már a belga fesztiválról, ahova néhány óra alatt elkapkodják az összes jegyet. Az első eseményt 2005-ben rendezték meg, de ekkor is már olyan sztárok léptek fel, mint Armin Van Buuren, Cor Fijneman vagy Yves Deruyter. A fesztivál azóta többszörösére duzzadt, és ma már több millióan álmodoznak arról, hogy egyszer eljuthassanak a fesztiválok Királyárának tartott Tomorrowland-re.

tomorrowland.jpg

Coachella

Hol? Indio, Kalifornia 

Mikor? 2018. április 13-22

Lassan két évtizede rendezik meg a Coachella fesztivált Kaliforniában, Indio városában. A háromnapos buli nem csak a zenéről szól: a divat szerelmesei sem csalódhatnak, hiszen különleges ruhakölteményekben sosincs hiány az eseményen. A fesztiválon rengeteg hollywoodi celeb és modell is felbukkan, akik sokszor legalább annyira készülnek erre a rendezvényre, mint egy vörös szőnyeges eseményre.

edmtunes.jpg

Forrás: Tripping.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3913871696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása