A környezeti hatások által könnyen roncsolódhat, elgyengülhet hajunk. Ezek az egyszerűen, mindössze néhány alapanyagból elkészíthető hajpakolások segítenek visszanyerni hajunk puhaságát és tartását. A kellő hatás elérése érdekében érdemes havonta legalább egyszer feltenni a választott hajmaszkot.
1.Avokádós pakolás
Hozzávalók:
- 1 db érett avokádó
- 1 evőkanál olíva vagy mandula olaj
- ¼ csésze tej
Használat:
Vágd apróra az avokádót és pürésítsd le. Add hozzá a tejet és az olajat, keverd össze, amíg teljesen homogén krémet nem kapsz. Tedd fel a keveréket és zuhany sapka alatt hagyd kb 15 percig a pakolást a hajadon. Lemosásnál ügyelj arra, hogy ne maradjon hajpakolás sehol!
2.Tojásos pakolás
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 csésze tej
- 1 citrom leve
- 2 teáskanál olíva olaj
Használat:
Válaszd szét a tojásfehérjét és a sárgáját. Zsíros hajhoz használd a fehérjét, szárazhoz pedig a sárgáját. Normál hajra nyugodtan használhatod az egész tojást. Keverd a tojáshoz a tejet, az olajat és a citromlevet. Kend a pakolást a hajadra, alaposan masszírozd bele. Hagyd hatni a hajmaszkot 15 percig egy zuhanysapka segítségével, majd mosd le alaposan hideg vízzel.
3.Banános pakolás
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb túlérett banán
- 1 teáskanál kókusz olaj
- 1 teáskanál olíva olaj
- 1 evőkanál méz
Használat:
Villával törd pépesre a banánt és keverd össze a többi hozzávalóval. Kend alaposan a hajadra a pakolást és hagyd hatni legalább 5 percig, majd alaposan mosd le és fésüld ki.
4.Joghurtos pakolás
Hozzávalók:
- ½ csésze joghurt
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál méz
Használat:
Keverd össze alaposan a hozzávalókat. A hajtőtől a hajvégekig masszírozd be a maszkot. Kb 15percig hagyd a hajadon a keveréket, utána mosd le bő vízzel.
5.Epres pakolás
Hozzávalók:
- 1 maréknyi friss eper
- 1 evőkanál kókusz olaj
- 1 evőkanál méz
Használat:
Keverd össze az epret a mézzel és az olajjal, majd kend alaposan a hajadra. Kb 5 perc után mosd le az epres keveréket.
Forrás: www.bellatory.com
Képek forrása: www.pinterest.com
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal