8 retro étel, amiket nehéz lenne elfelejteni

pexels-photo-301650.jpeg

Kétségtelen, hogy a 70-es, 80-as évekre nem éppen a bő választék vagy az egészséges életmód volt jellemző. Mégis, mindenkinek megvolt a kedvenc étele, itala, melyre azóta is kellemes nosztalgiával gondol vissza. A retro édességekről szóló cikkünk után most jöjjön a második felvonás, melyben most bemutatunk további 8 retro ételt és italt, amik közül sok még ma is kapható a boltokban.  

Menzás piskóta

Kétségtelen, hogy a menza legnagyobb slágere a csokiöntettel leöntött piskóta volt. Legtöbbször kanállal ettük, hogy kimerhessük a tányérból a tisztességes mennyiségű csokiöntetet.

retro-6_1.jpgvous.hu

Leo jégkrém

A Leo jégrém a 80-as években már teljesen uralta a hazai jégkrémpiacot. Eleinte csak pálcikás verzióban lehetett kapni, majd idővel felbukkant a dobozos kiszerelés is.

retro-1.jpegigenelet.hu

Habkarika

Annak ellenére, hogy a habkarika ma is kapható a boltok polcain, mégis főként a 70-es és 80-as években aratott nagy sikert. Az sült cukros tojáshabból készül édesség főként a karácsonyi szezonban volt kapható a karácsonyfa díszítés egyik fontos kellékeként.  

retro--2.jpgcookpad.com

Finomfőzelék

Valószínűleg sokunk utálta a menzán kapható finomfőzeléket, amihez képest még a kelkáposztafőzelék is kulináris élmény volt. Sajnos a sárgarépával, borsóval telepakolt fehér masszán már a neve se segített.

retro-3_1.jpgreceptneked.hu

Karamellás tej

A zacskós karamellás tej valószínűleg minden háztartás hűtőjében ott lapult. Egyszerűen csak ki kellett harapni a szélét és már lehetett is inni!
retro-8_1.jpgszegecs.de

Macskanyelv

A macskanyelv eredetileg svájci találmány, mely már az 1890-es évektől ismert volt Európában. Hazánkban a 70-es 80-as években a legjobb minőségű tejcsokoládénak számított. A kakaótartalom néha elérte a 30%-ot is, emiatt főként a vendégségek gyakori kelléke volt. 

retro-4_1.jpgwikimedia.org

Traubisoda

A Traubisoda a 70-es években jelent meg hazánkban. Az osztrák licenc alapján gyártott mustsűrítményből készült szőlőízű üdítőitalt Magyarországon és Ausztrián kívül még Horvátországban is forgalmazták.

retro-5_1.jpgcsomagolas.blog.hu

 

Cigirágó

A cigirágó nem volt különösen jó ízű, azonban remekül fel lehetett vágni vele az osztálytársak előtt.

retro-7_1.jpgfemcafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr4313687386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása