Tortacsodák a pasztell színeiben

A pasztellszín az idei szezonban nem csak a ruhákon, hanem a különböző édességek díszítésében is hódítani fog. Míg néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlenek lettek volna ezek a színes tortacsodák, manapság az édességek külseje legalább annyira fontos lett, mint a belső ízvilág. Most bemutatunk néhány igazán különleges darabot, melyeket érdemes lesz kipróbálni az idei évben. 

Pom-Pom torta

Az angolszász nyelvterületen idén kezdett el hódítani a pom-pom torta, melyet egy hobbiszakács, Katherine Sabath fejlesztett ki. A különböző pasztellszínű mályvacukorból készített tortacsoda kókuszreszelékkel lett megszórva. A belső vaníliás töltelék pedig már önmagában megéri az elkészítésével járó fáradalmakat. A receptet Katherine újonnan megjelenő könyvében olvashatjuk, ami sajnos egyelőre nem kapható hazánkban, így egy kicsit még várnunk kell amíg megtudhatjuk, hogyan készíthetjük el ezt az ételkülönlegességet.

popsugar.comkatherine_sabbath

Tie-Dye torta

A Tie-Dye elnevezésű tortának képtelenség ellenállni. A szivárvány minden színében pompázó édesség biztosan nem fog kétszer ugyanúgy sikerülni, hiszen ebben a receptben pont az a jó, hogy véletlenül születik meg az eredmény. Elkészítéséhez öntsünk egy kancsóba 1,5 csésze porcukrot és adjunk hozzá 3 evőkanál vizet. Az összekevert tálba csepegtessünk bele különböző színű ételfestéket, majd a kész cukormázat csorgassuk rá a tortára. A torta elkészítése közben igazi művésznek érezhetjük magunkat azzal a különbséggel, hogy itt színes cukormázzal alkothatunk.

sugarandcharm.com

Vajkrémtorta

Ha valaki további szintre szeretné fejleszteni a tudását, akkor ez a különleges, három színben pompázó vajkrémtorta tökéletes választás lesz. A torta díszítéséhez szükségünk lesz vajkrémre, melyet osszunk szét három tálkába, majd mindegyik adaghoz csöppentsünk a különböző színű ételfestékből. Ezek után a három színes masszát töltsük bele egy-egy habzsákba, majd egy tetszőleges dekorcsővel már mehet is a díszítés!  A Cake Style  videójából lépésről lépésre elleshetjük a díszítés rejtelmeit, mely egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik.

cake.style

Unikornis torta

Az idei évben továbbra is hódít az unikornis őrület, ami már a tortáknál is megjelent. A szivárvány színű, habcsókból készült sörénnyel, gigantikus szempillával és ehető szarvacskával rendelkező tortánál nincs is most menőbb a különböző közösségi oldalakon. A torta nélkülözhetetlen alapanyaga a fondant, melyből nem csak az unikornis szarva, de a fülek és a sörényen található megannyi virág is készül. Sajnos elkészítéséhez bőven szükségünk van kézügyességre, de a végeredmény kétségtelenül megéri a fáradozást.

popsugar.com

Forrás: popsugar.comcake.stylepopsugar.com.compopsugar.com, sugarandcharm.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9613681874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása