A 20. század legrosszabb divattrendjei

Rengeteg borzasztó trendet megéltünk már az elmúlt évek alatt és valószínűleg ma is számos olyan darab létezik, amin néhány év múlva csak nevetni fogunk. Most bemutatjuk az elmúlt száz év leginkább polgárpukkasztó divathullámait, a buggyos nadrágon át a csúcsos melltartóig.

Hobble szoknya – 1910

Az kétségtelen, hogy ez a szoknya szépen kiemelte a nőies vonalakat. Azonban az már más kérdés, hogy mennyire lehetett ebben a ruhakölteményben járni. Egyes darabok alsó része olyannyira szűk volt, hogy a viselőjük igen csak apró lépésekben haladhatott előre. Szerencsére ez a trend elég hamar lecsengett, főként 1908 és 1914 között élte fénykorát. Azóta pedig szinte el is felejtette az utókor.

divat-1_1.jpgthepencilfit.blogspot.hu

Cipő-kalap – 1940

Talán az egyik legbizarrabb kalaptrend az úgynevezett cipő-kalap volt. Az extravagáns kiegészítőt Salvador Dalí és Elsa Schiaparelli közösen tervezték. A cipő formájú kalap a tervező 1937-38-as kollekciójában kapott helyet. Szerencsére ez a trend is gyorsan lecsengett, ma pedig már egyedül a kifutókon láthatjuk ezt az inkább múzeumba való alkotást.

divat-2_1.jpgfashionreverie.com

Fehér kesztyű – 1950

Az 50-es években hatalmas trendnek számított a fehér kesztyű, amelyet a hölgyek a legmelegebb nyári napokon is előszeretettel viseltek. Bár voltak egészen elegáns változatai is, de valószínűleg még így is a század legkevésbé praktikus viselete volt. Nem beszélve arról, hogy viselőik nem győzték mosni ezt a ruhadarabot.

divat-3_1.jpgharpersbazaar.com

Csúcsos melltartó – 1960

Az 1940-es évek végén jelent meg ez a hegyes, kúp alakú melltartó, amely pillanatok alatt meghódította Hollywood-ot, majd az egész világot. Ez a drótozott fehérnemű mai szemmel nézve egészen abszurd hatást kelt, azonban a 40-es és 50-es években minden nagyobb sztár ezt hordta, Marilyn Monroetól, Elizabeth Taylorig.

divat-4_1.jpgscoopwhoop.com

Kezeslábas – 1970

A 70-es évek férfidivatjai közül nehéz kiválasztani a legborzasztóbb darabot, de talán a férfiaknak tervezett kezeslábas viszi a pálmát. Az amúgy is bizarr ruhát néha trapézszárral súlyosbították. Mindenesetre a mosdóba járás kész rémálom lehetett.

divat-5_1.jpgpulptastic.com

MC Hammer-nadrág – 1980

Az MC Hammer rapperről elnevezett legendás ruhadarab tarkabarka színével és buggyos fazonjával kétségtelen, hogy az évtized legszörnyűbb viselete volt. A más néven háremnadrágként is elterjedt darab akkoriban testalkattól, nemtől független jóformán mindenki ruhásszekrényében megtalálható volt.  

divat-6_1.jpgpopsugar.com

Popcorn póló – 1990

Valószínűleg a popcorn néven futó póló a 90-es évek legmegmagyarázhatatlanabb ruhadarabjának számított. Mondjuk az biztos, hogy egészen kis helyen is elfért.

divat-7_1.jpg

Forrás: harpersbazaar.comvisual.ly

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3413867604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása