Palacsinták a nagyvilágból

A magyarok konyha alapvető eleme a hortobágyi húsos, a túrós és a baracklekváros palacsinta. De vajon a világ más pontjain hogyan fogyasztják a könnyen elkészíthető desszertet? Akad, aki sósan, vastagon és aki káposztával. Ízlések és pofonok. Ha megkívántad a palacsintát, rendelj a Simple alkalmazással gyorsan és egyszerűen!

Ausztria

Az osztrákok kaiserschmarrn-ja gyakorlatilag palacsintatésztából készült császármorzsa. Baracklekvárral és mazsolával fogyasztják a leggyakrabban, vastagra hagyva, darabosan. kaiserschmarrn.jpg

Kína

Ázsiában a sós palacsinta a legkedveltebb, zöldhagymával ízesítve. A kínaiak gyúrják a palacsinta tésztáját, majd kisütik serpenyőben. Kacsa mellé köretként gyakran előfordul. kinai.jpg

Anglia

Angliában citromot és cukrot tesznek a palacsintára. Hozzávalónak csak tejet, lisztet és tojást használnak.angol.jpg

Finnország

A finnek a felpúposodott palacsintatésztát kedvelik, legyen az kör vagy téglalap alakú. Különböző friss gyümölcsökkel, tejszínnel és porcukorral fogyasztják. finn.jpg

Görögország

Görögországban vastagon sütik a palacsintát, a tetejére fahéjat szórnak, meglocsolják mézzel és az igazi görög joghurt sem maradhat el. 

India

Alapanyagait tekintve merőben eltér a magyar palacsintától, ugyanis a tésztájában lencse, hagyma és csili is van. Legtöbbször reggelire fogyasztják, külsőre hasonlít egy omlettre. indiai.jpg

Japán

A japánok tésztája hasonlít a legkevésbé a hagyományos palacsintáéra. Lisztből, tojásból és káposztából készül, a tetejére lehet kérni majonézt, bacont, sajtot, ízlés szerint. Utolsó lépésként meggrillezik. japan.jpg

 

Hollandia

Magasfalú, vastag serpenyőben készítik a holland palacsintát. Gyümölcsökkel, porcukorral fogyasztják. Küllemét tekintve inkább hasonlít egy pitére. 

Szomália

Sütőporral készül, a végeredmény pedig egy szivacsos állagú tészta. szomalia.jpg

Svédország

A svéd palacsinta attól különleges, hogy krumpli kerül a tésztájába. Jellemzően metélőhagymával készül és sósan eszik. sved.jpg

Venezuela

Venezuelában és Kolumbiában félbehajtják a tésztát és a közepében sajtot olvasztanak. Érdekessége még, hogy kukoricalisztből készül az alap. venezuela.jpg

Forrás: BuzzFeed

Képek forrása: Pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr7413811878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása