Harc a tavaszi hajhullás ellen!

haj-2.jpeg

Ahogy jön a jó idő és lekerülnek a sapkák, sálak szinte törvényszerű, hogy jön a hajhullás is. De vajon mi áll ennek a hátterében és hogyan lehet védekezni ellene? Most bemutatjuk a leggyakoribb okokat, amelyekre érdemes odafigyelni, ha dús, egészséges hajzuhatagra vágysz.

Vitaminok

Jellemzően télen teljesen kimerülnek a szervezet vitaminraktárai, aminek egyik első tünete lehet a hajhullás. Többnyire A-vitamin, vas- vagy cinkhiányról jelez ilyenkor a szervezet. Az ásványi anyagokon kívül a fehérjebevitelre is érdemes odafigyelni, hiszen a hajszálak 98%-a ebből épül fel. Annak érdekében, hogy a fentebb felsorolt tápanyagok kellő mennyiségben legyenek szervezetünkben, érdemes tavasszal sok zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, halat és persze sok vizet fogyasztanunk. Ha ennek ellenére képtelen vagy betartani az egészséges étkezést, akkor manapság a boltokban számos direkt hajhullásra és hajápolásra kifejlesztett szépségvitamin kapható. Azonban elsőként ne a legismertebb terméket kapjuk le a polcról, fontos mindig megvizsgálnunk az adott vitamin összetevőit és ez alapján válasszunk ki a legszimpatikusabbat.

haj-1.jpeg

Ápolás

Ne csak belülről, hanem külsőleg is kényeztessük hajunkat különböző hajpakolásokkal és hajolajokkal. Ezek jellemzően magas koncentrátumban tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek erősítik és javítják a haj állapotát. Manapság rengeteg erre kifejlesztett sampon és hajápoló megtalálható a boltok polcain. Azonban ezek közül is fontos, hogy kerüljük a szilikont tartalmazó termékeket. Ehelyett válasszunk inkább koffeint tartalmazó samponokat, balzsamokat vagy vásároljunk gyógyszertárban kapható ricinus olajat. Ha bizonytalan vagy a választásban érdemes fórumokon nézelődni (pl. kremmania.hu), ahol rengeteg véleményt olvashatsz az egyes termékekről.

haj-5.jpeg

Napi hőingadozás

A hajhullás további oka lehet az is, hogy ebben az időszakban a legnagyobb a napi hőingadozás, ami fejbőrünknek és hajunknak sem tesz jót. Emiatt fontos, hogy a hajmosást ne az indulás előtti órákra időzítsük. A folyamatot inkább tegyük át estére, így fejbőrünket nem fogja extrém hőingadozás érni. Ha mégis a reggeli hajmosást választanánk, akkor főként a reggeli és esti órákban hordjunk egy könnyű sapkát vagy kalapot, ami védelmet nyújt a hideg ellen.

haj-4.jpeg

Kiengedett haj

Bár elsőként jelentéktelen dolognak tűnik, a legtöbb bőrgyógyász szerint a felkötött haj, főként a túl szoros copf is okozhat hajhullást. Az állandó húzás nem tesz jót a fejbőrnek, nem beszélve arról, hogy a haj a begumizott részeken könnyedén megtörhet. Így érdemes inkább szabadon hagyni a hajat.

haj-3.jpeg

 Mikor van baj? 

Ha a tavasz elmúltával se változik a helyzet, akkor érdemes elmenni orvoshoz, hiszen a hajszálak elvesztése könnyen jelezhet valami komolyabb egészségügyi problémát, például fogproblémákat, hormonális-, pajzsmirigy- vagy nőgyógyászati problémát, mandulagyulladást, illetve jelezheti a stresszes életmódot is. Ha úgy érzed, hogy baj van, inkább látogass el bőrgyógyászodhoz vagy háziorvosodhoz, aki azonnal megmondja, ha valami komolyabb oka lehet az intenzívebb hajhullásnak.

Rendelj ételt a Simple alkalmazás használatával bárhol és bármikor, pillanatok alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr1713809704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása