Különleges erdők a nagyvilágban!

Itt a tavasz és ezzel együtt jön a jó idő, így végre lehetőségünk van kint a szabadban kirándulni. Bár Magyarországon is szebbnél szebb erdők találhatóak, most körbenézünk mi a helyzet a világ többi pontján. A most következő válogatásunkban bemutatjuk a világ legkülönlegesebb és legszebb erdőit.

Sagano Bambuszerdő, Kiotó, Japán

Japánban található a Sagano Bambuszerdő, mely Kiotótól csupán 30 percre található. A hatalmas bambuszok között vágott ösvényeket alakítottak ki, így ma már a látogatók könnyedén sétálhatnak a 15 négyzetkilométeres területen. Az égig érő, helyenként akár 20 méteres növények között csak keskeny réseken világít be a nap.

muza-chan.netjpninfo.combeautynewsbyadelasirghie.blogspot.hu

Hallerbos-erdő, Halle, Belgium

Belgiumban található talán a világ egyik legmeseszerűbb erdeje. Főként tavasszal és kora nyáron érdemes ide látogatni, amikor gyönyörű virágszőnyeg borítja az erdőt. Ebben az időszakban bújnak elő a harangvirágok, melyek lila színben pompáznak a hatalmas területen. A csodálatos erdőben nem csak a látvány miatt érdemes ellátogatni, ugyanis a virágok csodás illata is turisták ezreit vonzza évről évre a térségbe.

Kilian Schönberger, Mathijs Frenken, Walter Spoor

Wistman-erdő, Dartmoor, Anglia

Az angliai Darmoorban található hatalmas lápos területen elhelyezkedő Wistman-erdőből ma már mindössze 8 hektáros terület maradt. Az itt található fák göcsörtös ágai fantasztikus alakzatokat vesznek fel, melyeket vastagon zuzmó és moha borít. Legendák szerint a terület egykoron félelmetes vérebek lakóhelye volt, akik eltévedt utazókra vadásztak az erdőkben. Ma az erdőt turisták ezrei keresik fel misztikus hangulata miatt.

ukwildman.blogspot.hukoshersamurai.wordpress.com

Görbe-erdő, Gryfino, Lengyelország

Lengyelország nyugati részén, Gryfino község közelében található egy különleges erdő, mely főként furcsa, görbe fáiról lett híres. A fák a talaj fölött megtörnek, egy darabig szinte vízszintesek, majd utána újra az ég felé törnek. A körülbelül 400 db fát állítólag 1930-as évek környékén ültették és feltehetőleg emberi erő alakította ki őket így. Azonban azóta is rejtély, hogy pontosan hogyan és miért alakították ki őket.

wikipedia.orgmybestplace.com

Jakusima, Japán

Jakusima Japánban található, az Ószumi-szigeteken. Az 500 négyzetkilométeres terület nagy részét erdő borítja. Az erdő 1993-ban került fel a Világörökség listájára, azóta évente több mint 300 000 turista keresi fel ezt a területet. A sziget két szempontból is híres. Egyrészt itt esik az országban a legtöbb csapadék, másrészt itt található Japán legöregebb fája, ami becslések szerint 7200 éves.   

inarivzw.bejapan-magazine.jnto.go.jp

Sötét erdő, Észak-Írország

Az Észak-Írországban található sötét erdő valójában inkább egy fasor, mely Bregagh út mentén található. Az itt elhelyezkedő bükkfák közel 300 évesek, így ágaik a hosszú idő alatt csaknem teljesen összefonódtak, így az útra lépve olyan benyomásunk lehet, mintha egy alagútba kerültünk volna. A fákat eredetileg még a 18. században a Stuart család ültette a kastélyuk felé vezető út mentén. A ház mai napig áll, ma golfklubként üzemel.

flickr.comflickr.comwpnature.com

Monteverde Köderdő Nemzeti Rezervátum, Costa Rica

A Costa Ricában található elvarázsolt erdő a Tilaran-hegység tetején található. Tiszta idő gyakorlatilag nincs is errefelé, a kilátást mindig felhők takarják, melyek általában a fák koronái között megrekednek. A területen ebből kifolyólag állandóan nedves az idő, a növényzet pedig ennek köszönhetően hihetetlenül dús, az erdő tele van páfrányokkal, liánokkal, mohával és orchideákkal.

culturalexplosion.comspiabroad.comcostaricaguides.com

Redwood Nemzeti Park, Kalifornia

A kaliforniai Redwood Nemzeti Park 1968-ban jött létre, abból a célból, hogy megvédje az itt élő egyedülálló parti mamutfenyőket. A 455 négyzetkilométeres területű erdőben található óriásfák akár 1500 évig is élhetnek. A parkban található a világ egyik legnagyobb fája is 112 méterével.

ecowatch.comroadscholar.org, eimat.co

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8213733634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása