A világ legbizarrabb turistalátványosságai

Elsőként azt gondolnánk, hogy a világon a legtöbb turista kizárólag a legszebb településekre, természeti csodákra vagy épületekre kíváncsi, azonban bőven akadnak olyan helyszínek, melyek nem a szépségükkel vívták ki hírnevüket. Most bemutatjuk a világ legfurcsább turistalátványosságait, melyek évente több ezer látogatót vonzanak. 

Isla de las Munecas, Mexico

Talán a világ egyik leghorrorisztikusabb turistalátványossága a mexikói Isla de las Munecas vagyis a Babák szigete. A legenda szerint a szigeten egy kislány szelleme kísért, aki évtizedekkel ezelőtt a sziget melletti csatornába fulladt. Sok évvel ezelőtt egy férfi egy játékbabával emlékezett meg a kislányról, amit a sziget egyik fájára helyezett. Ezt követően az ő példáját követve egyre többen hozták ki a nem használt babájukat, így mára gyakorlatilag a sziget minden négyzetméteréről babák lógnak.

huffingtonpost.com, lacouronneonline.com

Winchester ház, Kalifornia, USA

Kaliforniában található Amerika egyik legismertebb szellemjárta háza, mely manapság már megnyitotta kapuit a turisták előtt is. Az épület története egészen 1884-re nyúlik vissza, amikor Sarah Winchester megépítette az óriási villáját. Az épülethez mindig újabb és újabb épületrészeket és szobákat épített hozzá, állítólag egy családját sújtó átok miatt. Winchesternek egy jósnő azt jövendölte, hogy egész életében kísérteni fogják azoknak a halottaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak meg. Winchesterre akkora hatással volt ez a jóslat, hogy az épületben található 161 szoba mellett összesen 40 lépcsőházat és 467 ajtót építtetett, melyek egy része nem is vezet sehová.

countryliving.com, winchestermysteryhouse.com, mirror.co.uk

Patkányok temploma, Deshnoke, India

Valószínűleg az Indiában található Karni Mata nevű templom az egyik legfurcsább a világon, ugyanis az épület több mint 20.000 patkánynak ad otthont. Bármennyire meglepő, a rágcsálókat egyesek szent állatnak tartják és rengeteg hívő utazik el ide távoli országokból azért, hogy tiszteletüket tegyék az állatok előtt. Ezáltal a patkányok mindenhol ott vannak, a lépcsőkön, rácsokon, sőt néha a kilincseken is lógnak. Ha pedig valaki véletlenül rálépne egy patkányra, súlyos összegeket kell fizetnie büntetésül.

dailymail.co.uk

Prada Marfa, Texas

2005-ben épült fel a Prada márka leghíresebb üzlete, mely a sivatag közepén található Texas államban, a legközelebbi településtől 60 km-re. Az üzletben azonban sem bemenni, sem vásárolni nem lehet, hiszen az egész épület valójában egy installáció, mely eredetileg a fogyasztói társadalmat kritizálja. Persze a Pradanak emellett remek reklámfogás volt ez a csupán 4,6 méter széles és 7,6 méter hosszú épület, mely azóta jelentős hírnévre tett szert a turisták körében. 

bizarr-7.jpgatlasobscura.com

Rumah Terbalik Ház, Kota Kinabalu, Malajzia

A világban nagyon kevés fejjel lefelé állított ház található, de ezeket mind turisták ezrei látogatják évről évre. Malajzián kívül még ilyen épületekkel találkozhatunk Kínában, Japánban, Oroszországban, Lengyelországban és Németországban is. A Malajziában található ház 2012-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Ha meg szeretnéd tapasztalni, milyen a plafonon sétálni, akkor a házban tartott túrák során ezt is kipróbálhatod, miközben minden információt megtudhatsz az épületről.

efftravel88.blogspot.hu, riverbug.asia

Gnome Reserve, Devon, Anglia

Kevés olyan giccses dolog van, mint a kerti törpe, főként, hogy ha ellepik az ember egész kertjét. Azonban azok számára, akik mégiscsak szeretik ezeket a furcsa lényeket az angliai Devron-ban található park valószínűleg maga lehet a paradicsom, ugyanis a területen több ezer kerti törpe található. Az 1979-ben alapított kertben a törpék mellett még különböző, különleges növényfajok is fellelhetőek, így, ha valaki elviseli a törpék látványát, akkor gyönyörködhet a szebbnél szebb virágokban is.

hiveminer.com

Rágógumi-sikátor, San Luis Obispo, USA

Egy kaliforniai kisvárosban található 21 méter hosszú, 4 méter széles sikátor arról lett híres, hogy falait végig rágógumik borítják. Állítólag a második világháború után alakult ki ez a szokás a helyi iskolások körében. A környékbeli boltosok érthető módon nem lelkesedtek túlzottan az ötletért, így a 70-es években kétszer is letakarították a sikátort. Ma már azonban a szűk utcácskát már a helyiek is inkább turistalátványosságnak, mint rongálásnak tartják.

kenrockwell.comcaliforniathroughmylens.com

Forrás: tripstodiscover.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9013668560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása