A hűvös, hideg téli időt valószínűleg egyikünk se szereti túlzottan. A hideg időjárás azonban arra biztosan jó, hogy ilyenkor jön el a forró italok időszaka. Míg a hőmérő higanyszála mínusz fokokat mutat, addig mi bekuckózhatunk a kanapéra egy-egy finom forró ital társaságában. Ha egy picit fel szeretnéd dobni ezeket a téli estéket és már unod a megszokott teákat és a sima forrócsokit, most bemutatunk néhány igazán különleges téli italt.
Sajttea
Az angolszász nyelvterületeken tavalyi év végén kezdett el hódítani a sajttea, amelynek receptje Ázsiából származik. A furcsán hangzó italt több teaízesítésben is lehet kapni. A tea tetejére öntik rá a folyós állagú sajtot, de ízlés szerint kérhetünk hozzá grépfrútot vagy epret is. Állítólag az íze is nagyon finom, olyan mintha egy édes, teaízű milkshake-et innánk. Magyarországon sajnos még nem lehet kapni ezt az érdekes italt, azonban, ha New Yorkba vagy Los Angelesbe látogatnál, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a finomságot.
Rózsaszín forrócsoki
Februárban sem ér véget a forrócsoki szezon. Sőt egyre jobban hódítanak a különböző pasztellszínű forrócsoki csodák. Két csésze tejhez adjunk hozzá fehércsokoládét, majd egy kevés vanília kivonatot. A rózsaszín színhez szerezzünk be a boltokból egy csomag ételszínező port, mely a fehér csokit gyönyörűen befogja majd. Az alkotás befejeztével jöhet a tetejére a tejszínhab és a rózsaszín cukorka és máris kész a tökéletes ital a csajos estéhez.
Sütőtökös forrócsoki
A sütőtök a tél csemegéje, így nem is értjük, hogy miért csak az utóbbi években robbant be ez az italkülönlegesség. A 2,5 deci tejhez adjunk hozzá 3 evőkanál sütőtökpürét (bébiételként kapható készen is a boltokban), 4 kocka jó minőségű csokoládét, majd ehhez adjunk hozzá egy kevés kurkumát és fűszereket. Lágy, selymes íze miatt bekuckózáshoz vagy beszélgetős estékhez is tökéletes.
Sült tea
A sült tea egy karamellizált gyümölcsöket tartalmazó, forró vízzel kevert italkülönlegesség. A receptet eredetileg Csehországban fejlesztették ki több mint 150 évvel ezelőtt. A meleg ital rengeteg finomabbnál finomabb ízben elkészíthető (áfonya, alma, feketeszeder, meggy stb.), teljesen természetes anyagokat tartalmaz, így sem tartósítószer, sem ízfokozó, de még cukor sem kell bele.
Vörösboros forrócsoki
Ha szeretnéd egy kis alkohollal feldobni a téli estéket, de már unod a forraltbort és a puncsot, érdemes kipróbálni a vörösboros forrócsokit. Elkészítéséhez egy tábla magas, 70-80%-os csokoládé szükséges, melyhez adjunk hozzá egy kevés fahéjat és 5 dl tejet, majd olvasszuk össze ezeket a hozzávalókat. Végül adjunk hozzá egy igazi minőségi vörösborból 2,5 decit. Máris mehet rá a pillecukor és a tejszínhab vagy bármilyen más díszítőelem.
Forrás: simplemost.com, downshiftology.com, tablespoon.com, helloglow.co,
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.