A legdurvább hullámvasutak
Hullámvasutak, amiken garantált a sikítás!

hullam-0.jpeg

A hullámvasutak a vidám- és élményparkok legnépszerűbb látványosságai. Az 1885-ban szabadalmaztatott játék az évek alatt hatalmas változásokon ment keresztül. A mérnökök munkáinak köszönhetően manapság egy kisebb felhőkarcolóval megegyező magasságú szerkezetek születnek. A most bemutatásra kerülő 5 hullámvasutat valószínűleg minden adrenalinfüggő szívesen kipróbálná!

Kingda Ka, USA

A világ legmagasabb hullámvasútja New Jersey államban található, a Six Flags Great Adventure elnevezésű vidámparkban. Az 1974-ben nyílt park valószínűleg legnagyobb látványossága ez az összesen 139 méter magas hullámvasút, ami a világ legmagasabb vidámparki szerkezete. A 2005-ben megnyitott játéknál valószínűleg annak ellenére is folyamatosan kígyózó sorok állhatnak, hogy egy menet csupán 59 másodpercig tart. De valószínűleg megéri!

tripsavvy.com, ultimaterollercoaster.com

Top Thrill Dragster, USA

A világ legmagasabb hullámvasútjai közül a Top Thrill Dragster áll a második helyen 130 m-es magasságával. Az Ohio államban található Cedar Point vidámpark egyik legnagyobb látványosságát összesen 25 millió dollárból építették 2003-ban. A létesítmény gyorsulása is elképesztő, csupán négy másodperc alatt képes 190 km/órás végsebességet elérni.

rollercoasterphilosophy.com, quora.com, wikimedia.org

Formula Rossa

A Formula Rossa egy 52 méter magas hullámvasút, mely az Abu Dhabiban lévő Ferrari World-ben található. A játék azonban nem a méretével, hanem a gyorsaságával emelkedik ki a többi hullámvasút közül, ugyanis 240 km/h-as sebességével ez a világ leggyorsabb hullámvasútja. A hidraulikus kilövő szerkezet segítségével 4,9 másodperc alatt éri el a csúcssebességet. A szerkezet 2,2 km-es hosszúságával a világ leghosszabb hullámvasútjai közül csak a 3. helyet tudhatja magáénak.

tripadvisor.com, oddviser.com, orangesmile.com

Steel Dragon 2000

Japánban 2000-ben a sárkány évében építették fel a találó nevű Steel Dragon 2000 nevű hullámvasutat, melyet a világ leghosszabb hullámvasútjaként tartanak számon a 2479 méteres hosszával. A Nagashima Spa Land-ban található szerkezet ezt a távot csupán 4 perc alatt teszi meg. A menet csúcspontja valószínűleg a 93 méter magas, szabadesés-szerű leejtő.

themeparks.lovetoknow.com, wikimedia.org, themeparkreview.com

The Smiler

Angliában, az Alton Towers nevű élményparkban található a The Smiler hullámvasút, mely 2013-ban nyitotta meg kapuit. A szerkezetet a világ legtöbb fordulatszámával bíró hullámvasútjaként tartják számon. Azonban az utóbbi években sajnos inkább a tragikus eseményeiről vált ismertté. 2015-ben öt ember súlyosan megsebesült egy ütközetben, egy évre rá pedig több utas ragad be 40 percig a hullámvasútban. Több látogató szerint ideje lenne lezárni a játékot.

wirehouse-es.com, businessinsider.com, dailymail.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr1913619796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2018.02.01. 16:27:57

Kingda Ka-n voltam. Tenyleg kurva gyorsan veget er. Mondjuk en, mint teriszonyos kizarolag ezert ultem fel.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása