Varázslatos úti célok a téli vakációhoz

Legtöbben a téli hónapokban inkább a melegebb úti célokat részesítik előnyben, pedig a havas tájak legalább olyan szépek – ha éppen nem szebbek – mint a napsütötte tengerpartok. A téli hónapokban is számtalan szebbnél szebb város és táj közül választhatunk, ahova elutazva igazi mesebeli helyszíneken találhatjuk magunkat. Most összegyűjtöttünk néhány téli úti célt, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni.

Hallstatt, Ausztria

A listánkban az egyik legközelebbi úti cél Hallstatt, ami szinte ékszerdobozként terül el a Hallstatti-tó partján. Az egykoron csendes kis hegyi falu ma nyüzsög a turistáktól. Hallstatt népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kínában 2011-ben felépítették a város teljes mását, ami ma elit lakóparkként üzemel.

tiscover.com, shutterbugtraveller.com, palms-to-pines.com

Sisimiut, Grönland

A föld legnagyobb szigetén található Sinsimiut városa, ami egyben az ország második legnagyobb települése. Csak néhány km-re fekszik az északi sarkkörtől, így az év nagy részében hó borítja. Az 1750-es években alapított város fontos kikötővel rendelkezik.  A Sinsimiut olyan emberekről kapta a nevét, akik a „róka odújában” laknak, ami utal a város elszigetelt jellegére.

Flickr user Greenland Travel, visitgreenland.com, greenland.net

Amsterdam, Hollandia

Bár Hollandia nem kifejezetten a nagy hideg teleiről, inkább az esős-szeles időjárásról híres, azért néha, ha leesik a hó, egy igazi mesevárossá varázsolja az egyébként nyüzsgő metropoliszt. Nincs is hangulatosabb a hóval befedett szűk kis házaknál és a csatornáknál, amiken a legnagyobb hidegekben, ha befagy a víz korcsolyázni is lehet.

myveiling.info, cnn.com, netherlands-tourism.com

Edinburgh, Skócia

A skót fővárosba is érdemes ellátogatni a téli hónapokban. A macskaköves utcákkal, a gyönyörű középkori kastéllyal és a kedves parkokkal Edinburg az év minden szakaszában gyönyörű, de téli hónapok alatt különösen lélegzetelállító. Érdemes az év ezen szakaszában ellátogatni a várhegy aljában található Princes Street Gardens-be, ami különösen ilyenkor varázslatos látványt nyújt a háttérben található várral együtt.

cnn.com, edinburgh.org, edinburghspotlight.com

Ottawa, Kanada

Aki még messzebbre merészkedik, érdemes megnéznie a téli Ottawa-t. Ilyenkor rendezik meg a Winterlude fesztivált, ami a világ egyik legnagyobb téli eseménye, híres jégszobrairól, szabadtéri koncertjeiről és szánkóversenyekről. Januártól a Rideau-csatorna a világ leghosszabb jégpályájává változik. A 7,8 km-es csatornát nem csak gyerekek és diákok, hanem munkába igyekvő emberek is előszeretettel használják.

cnn.com, upfrontottawa.com, estymoltravelandtours.com

Landshut, Németország

A bajorországi város Münchentől nem messze található. A hangulatos kisváros egyik legnagyobb látványossága a Szent Martin-bazilika, amelynek tornya 130 méteres magasságával Bajorország legmagasabb templomtornya, téglából épült tornyok között pedig a világon a legmagasabb. Ezen túl a városka szinte minden épülete igazi kis ékszer, ami hóval fedve még gyönyörűbb.

tel-16.jpegbavaria.by

Tallinn, Észtország

Tallinn karácsonyi vására többször szerepelt a legszebbeket bemutató listán, azonban az észt fővárosban karácsony után is érdemes ellátogatni. A Világörökség részét képező történelmi belvárosban található várkastély, a számtalan torony és templom igazi téli hangulatot nyújt még azok számára is, akik kevésbé szeretik a hideg hónapokat.

visitestonia.com, estonianexperience.com

Forrás: cnn.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3313580185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása