A vitaminhiány 5 árulkodó jele

vitamin-0.jpg

Ilyenkor télen különösen fontos, hogy megfelelően ellássuk szervezetünket vitaminokkal. A vitaminhiány ugyanis komoly betegségeket is előidézhet. Jellemzően a lakosság körében állandó probléma ez a jelenség, amit különböző gyümölcsökkel, megfelelő étrenddel és vitaminokkal könnyedén megelőzhetünk. A testünk már az első problémáknál jelez. Így, ha észrevetted magadon a most bemutatásra kerülő árulkodó tüneteket, azonnal irány a patika vagy a gyümölcsárus!

Haj

vitamin-5.jpg

Nem újdonság, ha azt írjuk, hogy hajunk sok esetben árulkodik szervezetünk egészségéről. A száraz és töredezett haj sokszor a vashiány első jele. Az idő előtti ősz hajszálak a B12-es vitamin hiányára utalnak. A legrosszabb esetben pedig a kevés D-vitamin sokszor hajhullást is előidéz, ami manapság már a nők többségénél jelentkezik.

Bőr

pexels-photo-460295.jpeg

Ha észrevetted, hogy mostanában könnyedén lehorzsolod a kezedet, valószínűleg nem csak az ügyetlenségednek köszönhető, hanem a K-vitamin hiányának is. A száraz kezet se kézkrémekkel kenjük elsősorban, hiszen ez csak átmeneti megoldás, helyette sokkal több A- és E-vitaminban gazdag ételt fogyasszunk. Az utóbbi vitaminok hiánya gyakran okoz apró piros kiütésszerű pöttyöket a kar hátsó részén.

Száj

vitamin-1.jpg

Ha szájad sarkainak repedezettségét se feltétlenül a hideg okozza, nagy a valószínűsége, hogy a kevés B2-vitamin bevitelről jelez a szervezet. A repedezett száj is gyakran előfordul a téli hónapokban. Sokszor hiába kenjük különböző krémekkel, hidratálókkal csak egyre rosszabb lesz. Próbálkozzunk meg több A- és E-vitaminnal, ami megoldás lehet erre a problémára.

Körmök

vitamin-3.jpg

A körmök is sokszor árulkodó jelei lehetnek különböző betegségeknek. Elsőként talán a körmök töredezésére figyelhetünk fel, ami az A- és C-vitamin, vas, illetve biotin hiányára hívja fel a figyelmet.

Izmok és idegrendszer

vitamin-2.jpgsimplemost.com

Gyakran előfordul, hogy reggel görcsölő lábbal ébredsz? Ez bizony egy jel arra, hogy több magnéziumot, kálciumot, káliumot és cinket fogyassz. A gyakran kifordult bokát is a kálcium- és magnéziumhiány számlájára lehet írni. Nem beszélve a hideg vagy zsibbadt kezekről, amit sokszor okozhat a nem megfelelő mennyiségű B12-vitamin, így érdemes sok lazacot, szardíniát és bárányt ennünk.

Forrás: simplemost.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr4113566731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása