5 ételtrend, amit érdemes kipróbálni 2018-ban!

etel-0.jpeg

A 2018-as év is bőven tartogat meglepetéseket a gasztronómia szerelmeseinek. Az amerikai National Restaurant Association összegyűjtötte a 2018-as év ételtrendjeit, amiből szemezgetve, most mi is bemutatjuk azt az 5 ételkülönlegességet, amiket garantáltan megéri kipróbálni a jövő évben!

1. Fánkok, új ízekben

A 2018-as év a National Restaurant Association szerint a fánkok éve lesz. Ezentúl az aranyos kerek édességek nem csak pékségek polcain lesznek kaphatóak, hanem több étterem desszert-menüjében is megjelennek majd, érdekesebbnél érdekesebb ízkombinációkkal kiegészülve. Érdemes lesz kipróbálni jövőre a megszokott csokis és lekváros ízek mellett extrémebb variációkat is!


etel-6.jpgForrás: telegraph.co.uk

2. Thai-fagylalt

2018-as listán egyre több egzotikus, főként ázsiai ételkülönlegesség is szerepel. Ilyen a Thai-fagylalt is, ami nem is olyan régen, 2009-ben robbant be köztudatba. A gyönyörű feltekercselt fagylaltalapban különböző friss gyümölcsöket helyeznek, amik még jobban kiemelik a feltét ízét, így nincs szükség semmilyen adalékanyagra.

etel-4.jpgForrás: xiaoeats.com

3. Növényalapú fehérjék

A vegetáriánus és a vegán étrendek népszerűsége jövőre sem fog alábbhagyni. Sőt, a hús-mentes ételek követőinek most a fehérjéről sem kell lemondaniuk. A BBC Good Food listája szerint jövőre még nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a növényi alapú fehérjék, főként az ázsiai konyhában jól ismert tofu, tempeh vagy a quinoa. Érdemes lesz kipróbálni nem csak vegánoknak!

etel-1.jpgForrás: shape.com

4. Alkoholmentes koktélok

A 2018-as trend az italok terén is mutat változásokat és újításokat. Ugyanis egyre divatosabbak lesznek az alkoholmentes koktélok. Nyáron tökéletes választás lesz egy ilyen gyümölcsökben gazdag frissítő!

326adca4c4bc64fb40f4866a43b931844e58c97b_mocktails.jpgForrás: netmums.com

5. Erjesztett, "gyomorbarát" ételek

A dietetikusok szerint a különböző erjesztett ételek is nagy népszerűségnek fognak örvendeni a jövő évben. Ezek az ételek, mint például kefírek, túrók, savanyú uborka, káposzta, vagy kicsit extrémebb élelmiszerek, mint a japán miso leves vagy a kimchi nem csak finomak, hanem hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Nem csak erősítik immunrendszerünket és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, hanem segítenek bélrendszerünk egészséges működésében is.

etel-5.jpgForrás:gutmicrobiotaforhealth.com

+1 Sörkoktélok

Bár elsőre kicsit furcsán hangzik, de több szakember is azt állítja, hogy 2018-as évben egyre több koktél fog sört tartalmazni. Bár ezzel kapcsolatosan kicsit szkeptikusak vagyunk, kíváncsian várjuk, mit hoznak ki ebből a készítők.

etel-2.jpgForrás: thecocktailproject.com

A teljes listát itt tudjátok megtekinteni.

Forrás: restaurant.org

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8513526947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása