Zöldségekből, gabonafélékből,túróból sokkal változatosabb köreteket lehet készíteni, mint azt elsőre gondolnánk. Adunk néhány ötletet, hogy mivel dobd fel a tányérod, ha unod a sült krumpli és a rizs váltogatását.
Zöldséges bulgur
A bulgur egy nagyon egészséges, de ugyanakkor laktató köret, hiszen magas a rost,- és fehérje tartalma. Diétához tökéletes választás, mert alacsony a kalóriatartalma. Tetszőlegesen kombinálhatod kedvenc zöldségeiddel. Elsősorban csirkéhez és halfélékhez ajánljuk. Serpenyőben párold meg az apróra vágott zöldségeket és adj hozzá kb egy bögre bulgurt, öntsd fel fél liter vízzel, fűszerezd és hagyd főni. Ha puhára főtt, akkor lesz kész, ez nagyjából negyedóra. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Cookta
Édesburgonya püré
Az utóbbi években kimondottan divat lett az édesburgonya. Íze sokkal karakteresebb, mint a hagyományos krumplinak. Elsősorban sültekhez ajánljuk, de bármihez jó, ami elbírja a tökszerű, édeskés ízét. Főzd puhára a kockára vágott édesburgonyát, törd össze nyomóval és adj hozzá vajat, tejet, fűszereket (só,bors,szerecsendió) és egy kis zúzott fokhagymát. Fontos, hogy krumplinyomót használj és ne botmixert, mert így nem lesz gumis a püré.
Cookta
Túrófánk
Elsőre kicsit furcsának tűnhet köretként, de valójában a túrófánk sósan is megállja a helyét. A puffancs vagy fánk nagyon jól passzol vadhúsokhoz, gyümölcsszósszal. Könnyed köret, ám mégis el tud telíteni, ezért ne pakoljuk vele tele a tányért. Keverj össze negyed kg tehéntúrót három darab tojás sárgájával, 20dkg liszttel, sóval és egy kávéskanál szódabikarbónával. Formázz gombócokat az összegyúrt tésztából és süsd ki bő olajban.
Az otthon ízei
Rendelj ételt bármikor, bárhol, pillanatok alatt a Simple alkalmazással!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.