5 praktikus ötlet a kávézacc felhasználására!

A legtöbben a reggeli kávé lefőzése utána egyből a kukába dobjuk a szűrőben maradt zaccot. Pedig a kávézacc igen hasznos, nem csak a szépségápolásban, de a ház körüli munkában és a kertészkedésben is. Íme 5 módja, hogyan használd!

Narancsbőr ellen

Ha megnézed a narancsbőr elleni szerek összetevőit, szinte mindegyikben a koffein elsők között fog szerepelni. Melegítsünk fel mikróban egy kis konyhai fóliában kávézaccot, majd tegyük szorosan a combjainkra és hagyjuk is rajta egy 15 percig. A koffein ezzel serkenti a vérkeringést, olívaolajjal keverve pedig bőrradírként simává is varázsolja a bőrt.

arabica-aromatic-beverage-678654.jpg

Tisztítás

A kávézacc, szappanos vízzel keverve csodálatosan le fogja szedni még a rég megszáradt szennyeződéseket is. Érdemes piszkos edények esetében is használni ezt a házi súrolószert. Ha rászórod a kávézaccot a tűzhelyre, 10 perc alatt magába szívja az olajat és a zsírt, így már könnyen tisztítható a felület. A zacc szintén használható a lefolyók tisztításánál. Már pár kanálnyi zacc is megtisztítja a lefolyót a lerakódásoktól.

Növények trágyázása

Érdemes a virágföldhöz egy kevés zaccot adni, ami így további hasznos tápanyagokat juttat a talajba. Hidd el, növényeid hálásak lesznek érte! Nem beszélve arról, hogy a csigák messziről elkerülik majd a virágágyásokat, ugyanis nem szeretik a kávéban található savakat.

beautiful-botanical-coffee-374757.jpg

Szagtalanítás

A friss, őrölt kávé illatánál nincs is finomabb, azonban maga az őrlemény másra is hasznos. Kevesen tudják, hogy a kávézacc magába szív minden más szagot. Így érdemes a hűtőbe helyezni egy kis tálkába belőle, ami semlegesíti a nem kívánt szagokat. Ha picit bátrabb vagy, kipróbálhatod a műveletet a cipők szagtalanításakor is. Ez esetben tegyél pár evőkanál zaccot egy-egy papírzacskóba és hagyd a cipőkben pár napig.

Hajpakolás

Nem csak a bőröd, hanem a hajad is meghálálja majd a törődést. Egy kevés zaccot keverj bele samponodba vagy balzsamodba, majd masszírozd át vele a fejbőröd. Utána meglátod, milyen szép, fényes lesz tőle hajkoronád. Ha barna hajjal rendelkezel, akkor ne lepődj meg, hogy picit sötétebb lesz a színe, ugyanis a zacc mélyíteni fog hajad árnyalatán. 

adult-back-view-beautiful-241558.jpg

A kávé mellé rendelj ételt a Simple alkalmazás használatával bárhol és bármikor, pillanatok alatt!

Forrás: telegraph.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr6313826308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása