A világ legjobb vidámparkjai!

Idehaza már régóta bezárt a Budapesti Vidámpark, azóta pedig csak néhány műemléknek számító játékra ülhetünk fel a Fővárosi Állatkerten belül. Azonban más országokban továbbra is virágzik a vidámparkok kultusza. Most bemutatjuk a világ legnagyobb vidámparkjait, amelyeket valószínűleg minden adrenalinfüggő szívesen kipróbálna!

Universal Studios, Florida, USA

Az Universal Studios által épített parkban, nem csak a filmstúdió leghíresebb filmjeinek kulisszái mögé nyerhetünk betekintést, hanem magunk is beléphetünk ebbe a világba. A Shrek, E.T., Terminátor, Cápa, Múmia és más filmekre épülő attrakciókon kívül a park részét képezi az úgynevezett Universal Studios Islands of Adventure, ahol 5 különböző szigeten próbálhatjuk ki a különböző játékokat. A park legújabb része a Harry Potter könyvek és filmek ihlette élménypark, ahol a látogatók megnézhetik Harry Potter világának legizgalmasabb helyszíneit.

journey33.comtimeout.comuniversalorlando.com

Efteling, Hollandia

Az Efteling élménypark Hollandiában, Észak-Brabantban található. Ez a Benelux-államok legnagyobb vidámparkja. A parkot bár sokan a Disneyland koppintásaként tartják, az első Disneyland előtt 3 évvel, azaz 1952 óta fogadja a látogatókat. A 200 hektáros területen megtalálható több hullámvasút, gyerekvasút, meseerdő, kísértetkastély és számtalan egyéb attrakció. Efteling fő témája a Grimm mesék, így ezek köré csoportosulnak az egyes egységek. Ha mégis elég lenne a mesékből, akkor irány a legnépszerűbb játék, a Bolygó Hollandi hullámvasút, ami 70 km/ óra sebességgel halad át nem csak a kalózhajó fedélzetén, de a vízen is.

netherlands-tourism.comverhoeven.be, meteosensible.free.fr, mirror.co.uk

Disneyland, Franciaország

Párizstól nem messze található vidámpark tulajdonképpen egy egész kisvárossal is felér, hiszen a komplexumban nem csak játékok, boltok, éttermek, hanem szállodák, mozik és játéktermek is megtalálhatóak. A parkban kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra megfelelő szórakozási lehetőségeket. A parkba belépve egyenesen a Fő utcára jutunk, az út végén pedig ott áll a Disney mesékből és filmekből jól ismert palota. Kissé beljebb haladva ellátogathatunk a Határország elnevezésű vadnyugati parkba, vagy a Kalandországba, ahol a leghíresebb kalandfilmek hőseivel találkozhatunk. A Fantáziaországba belépve inkább a kisebbek szórakozhatnak, hiszen itt megtalálható az összes Disney hercegnő és mesehős.

pariscityvision.comskift.comholidaydesire.co.uk

Europa-Park, Németország

Az Europa-Park Németország legnagyobb élményparkja, ami közel 850 000 négyzetméteres alapterületen fekszik. A park 1975 óta fogadja a látogatókat, azóta évente több millióan utazhatnak a területre. Ennek köszönhetően a komplexum a leglátogatottabb szezonálisan nyitva tartó élménypark a világon. A park szinte minden témáját egy-egy európai országról mintázza, eköré csoportosul a több mint 120 attrakció és bemutató-show. A hullámvasutak és más szerkezetek mellett megtalálható itt bábszínház, mozi és korcsolyapálya is.

blooloop.comeasyvoyage.co.uk 

 

Tivoli, Koppenhága, Dánia

A Koppenhágában található Tivoli vidámpark 1843-ban nyitotta meg kapuit, így ez a világ legrégebbi vidámparkja. A park egyszerre működik vidámparkként és felvonulási helyként is. Tivoliba csak belépőjeggyel mehetünk be, aminek ára nem túl magas, azonban a többi játékra, hullámvasútra pluszban külön kell fizetni. A vidámpark talán egyik leghíresebb látványossága egy fa hullámvasút, ami a világon a legrégebbi játék. Persze ezen kívül ma már több modern szerkezet is fellelhető a parkban. Telente Tivoliban rendezik meg a híres karácsonyi vásárt, ami évről évre több ezer turistát vonz a területre.

copenhagen-travel.tips, visitcopenhagen.comvisitdenmark.co.uk

Star Wars Land, Kalifornia, USA

Bár még csak tervekben van, valószínűleg döbbenetes hely lesz a Star Wars filmekre épülő élménypark, ami várhatóan 2019-ben nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A park a kaliforniai Orange megyében található egy közel 56 600 négyzetméteres területen. Az építkezés egyelőre titokban zajlik, azonban a Disney nem olyan régen nyilvánosságra hozta a komplexum első koncepciós rajzait. Reméljük az itt látható tervekből minél több minden megvalósul majd a kész parkban.

thesun.co.uk

Miért fáradnátok a sorban állással, ha pár gombnyomással tiétek lehet a kívánt mozijegy? 
Ehhez használjátok a Simple alkalmazást!

 

Forrás: hiconsumption.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9613803338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása