10 furcsa desszert a nagyvilágból

Ahány kultúra, annyi konyha. Ami számunkra furcsán hangzik, azt a világ más pontjain előszeretettel fogyasztják. Összegyűjtöttünk nektek 10 extrém édességet, aki különleges desszert élményre vágyik, bátran próbálja ki! Ha azonban inkább egy töltött palacsintára vagy somlóira fáj a fogad, ne habozz és rendeld meg a Simple alkalmazással!

1. Cendol, Malajzia

Esztétikailag ugyan nem nyújt hatalmas élvezeteket, de alapanyagait tekintve szimpatikusnak tűnhet ez a különleges desszert. A cendol zselé nudlikból, kókusztejből, zöld ételfestékből, jégkásából, pálma-cukorból és vörösbabból készül.therakyatpost.jpgTherakyatpost

2. Tavuk göğsü, Törökország

Ha desszertre gondolunk valószínűleg nem jut eszünkbe a csirkehús, hát a törökök ezzel nem így vannak. A tavuk göğsü ugyanis rizslisztből, fahéjból, édesített tejből és csirkéből van. Állaga, akár egy pudingé de az íze, egyértelműen csirke. Szerencsére a textúrájában nem érződik a hús. bilikailesi.jpgBilik Ailesi

3. Crème de Abacate, Brazil

A brazilok kedvelt alapanyaga az avokádó. A habosított avokádókrém azért tűnhet elsőre furcsának, mint desszert, mert a legtöbb kultúrában sósan fogyasztják, pedig semleges íze miatt akár édességet is készíthetünk belőle. A zöldségen kívül van még benne tejszín, cukor és limelé. 

4. Folyékony nitrogén jégkrém, Fülöp-szigetek

A jégkrémet folyékony nitrogénben tálalják, így tartva azt extrán hidegen. Óvatosan kell a jeges édességet elfogyasztani, nehogy leöntsük magunkat.gigmasters.jpgGigMasters

5. Olajban sült édes rudak, Skócia

Igazi kalóriabomba. Ropogós bundás, olajban kisütött csokiszeletek. Érdekes kombinációt alkot a krémes csokoládé a roppanós, olajban tocsogó bundával. allrecipes.jpgAllrecipes

6. Csokiba mártott tücskök, Thaiföld

Ázsiában előszeretettel esznek rovarokat, de Thaiföldön még desszertet is csinálnak belőlük. Elsőre ártatlannak tűnik a csokoládéval borított nasi, hiszen nem látszik, hogy valójában tücsökböl készült. Ínyenceknek ajánljuk...the_telegraph.jpgTelegraph

7. Vörösbab torta, Hong Kong

Kínában könnyű belefutni ebbe a desszertbe, nem csak Hong Kongban népszerű. A babot lepürésítik, lefagyasztják majd édesítik és megszórják szezámmaggal. Ez a legnépszerűbb elkészítési mód, de számtalan variáció létezik. pinterest.jpgPinterest

8. Picarones, Peru

Elsőre olyan akár egy egyszerű fánk, de valójában édesburgonyából és tökből készül. A picarones-t chancaca-val szokták leönteni, ami egy cukorból készült édes mártás.epicurious.jpgEpicurious

9. Ais Kacang, Singapore

Ez a desszert alapjaiban elég hasonló a malajziai testévéréhez, hiszen vörösbab, jégkása, zöld zselé is van benne, azonban egy kis csemgekukorica, licsi és tej is társul hozzá. Ha nem elég édes epersziruppal vagy sűrített tejjel szokták felönteni. aiskacang.jpgTourMalaysia

10. Wasabi jégkrém, Japán

Jégkrémet bármiből lehet készíteni, vallják a japánok. Korábban a wasabit csak sushihoz tudtuk elképzelni, édességként mindenesetre semmiképpen sem. A wasabinak, azaz japán tormának nagyon domináns és jellegzetes íze van. wasabi.jpgWasa-bi

Forrás: www.organics.org

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8713802486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása