Ahány kultúra, annyi konyha. Ami számunkra furcsán hangzik, azt a világ más pontjain előszeretettel fogyasztják. Összegyűjtöttünk nektek 10 extrém édességet, aki különleges desszert élményre vágyik, bátran próbálja ki! Ha azonban inkább egy töltött palacsintára vagy somlóira fáj a fogad, ne habozz és rendeld meg a Simple alkalmazással!
1. Cendol, Malajzia
Esztétikailag ugyan nem nyújt hatalmas élvezeteket, de alapanyagait tekintve szimpatikusnak tűnhet ez a különleges desszert. A cendol zselé nudlikból, kókusztejből, zöld ételfestékből, jégkásából, pálma-cukorból és vörösbabból készül.Therakyatpost
2. Tavuk göğsü, Törökország
Ha desszertre gondolunk valószínűleg nem jut eszünkbe a csirkehús, hát a törökök ezzel nem így vannak. A tavuk göğsü ugyanis rizslisztből, fahéjból, édesített tejből és csirkéből van. Állaga, akár egy pudingé de az íze, egyértelműen csirke. Szerencsére a textúrájában nem érződik a hús. Bilik Ailesi
3. Crème de Abacate, Brazil
A brazilok kedvelt alapanyaga az avokádó. A habosított avokádókrém azért tűnhet elsőre furcsának, mint desszert, mert a legtöbb kultúrában sósan fogyasztják, pedig semleges íze miatt akár édességet is készíthetünk belőle. A zöldségen kívül van még benne tejszín, cukor és limelé.
4. Folyékony nitrogén jégkrém, Fülöp-szigetek
A jégkrémet folyékony nitrogénben tálalják, így tartva azt extrán hidegen. Óvatosan kell a jeges édességet elfogyasztani, nehogy leöntsük magunkat.GigMasters
5. Olajban sült édes rudak, Skócia
Igazi kalóriabomba. Ropogós bundás, olajban kisütött csokiszeletek. Érdekes kombinációt alkot a krémes csokoládé a roppanós, olajban tocsogó bundával. Allrecipes
6. Csokiba mártott tücskök, Thaiföld
Ázsiában előszeretettel esznek rovarokat, de Thaiföldön még desszertet is csinálnak belőlük. Elsőre ártatlannak tűnik a csokoládéval borított nasi, hiszen nem látszik, hogy valójában tücsökböl készült. Ínyenceknek ajánljuk...Telegraph
7. Vörösbab torta, Hong Kong
Kínában könnyű belefutni ebbe a desszertbe, nem csak Hong Kongban népszerű. A babot lepürésítik, lefagyasztják majd édesítik és megszórják szezámmaggal. Ez a legnépszerűbb elkészítési mód, de számtalan variáció létezik. Pinterest
8. Picarones, Peru
Elsőre olyan akár egy egyszerű fánk, de valójában édesburgonyából és tökből készül. A picarones-t chancaca-val szokták leönteni, ami egy cukorból készült édes mártás.Epicurious
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.