A nutella mára a világ leghíresebb mogyorókréme. Egy 1944-ben alapított cukrászda kis konyhájában született, Albában, Olaszországban. Nem csak mi, európaiak fogyasztjuk előszeretettel ezt a különleges ízvilágú édes krémet, Amerikában is népszerű fogyasztási cikk. Az eredeti receptúrával megegyező mogyorókrémet nehéz lenne házilag elkészíteni, de hasonlót és finomat annál könnyebb.
Hozzávalók
- 1 csésze török mogyoró
- 360 gramm tejcsokoládé apróra vágva
- 2 evőkanál növényi olaj
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 1/2 evőkanál vanília aroma
- 3/4 teáskanál só (ízlés szerint)
Elkészítés
Süsd meg a török mogyorókat kb 12 perc alatt 175 fokra előmelegített sütőben. Ha a mogyoró kihűlt, egy törölközővel dörzsöld le a héját amennyire csak lehet. A csokit olvaszd meg vízgőz fölött vagy mikróban. Aprítóval dolgozd a lehető legkisebb szemcsékre a mogyorót, majd turmixgépben keverd össze az olajjal, a porcukorral, a kakaóporral, a vanília aromával és a sóval. Végül add hozzá a kihűlt, olvasztott csokoládét. Tedd az elkészült krémet egy lezárható üvegbe, tartóba. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a nutella, zárd le az üveget és már kész is a mennyei kalóriabomba!
Néhány tipp, hogy mivel fogyaszd a házikészítésű mogyorókrémet. Ha pedig nincs időd házilag elkészíteni a finomságokat, rendelj pillanatok alatt a Simple ételfutáron!
Forrás: www.splendidtable.org, www.ferrero.hu Képek forrása: Pinterest
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.