Zöldségből nasi?!

A zöldségekből nem csak salátát, levest vagy főételt lehet készíteni, hanem rágcsát is, méghozzá egyszerűen és gyorsan. Néhány ötlet, ha te is unod a hagyományos chipset és az egészségtelen, hizlaló nassolnivalókat.

Zöldséges mártogatós

A zöldséges mártogatóshoz mosd meg és vágd csíkokra a répát, a zellert, az uborkát és a paprikát. A szószhoz keverj össze tejfölt vagy joghurtot zúzott fokhagymával vagy túrót zöldfűszerekkel.

martogatos_zold.jpg

martogatos.jpg

Zöldség chips

A hagyományos burgonya chips helyett fogyassz vitamindús zöldségekből készült rágcsát. Mosd meg és vágd papírvékony karikákra a cukkinit, a céklát, a répát vagy a zellert.  Forró olajban hirtelen süsd meg a karikákat és hagyd lecsepegni róluk az olajat. A chipseket elég megsózni, így is karakteres ízük lesz.

zoldsegchips.jpg

cukkini.jpg

Fűszeres, ropogós csicseriborsó

Főzd puhára a csicseriborsót és süsd meg kb 35 perc alatt tepsiben. Keverj össze egy kevés olíva olajat a kedvenc fűszerkeverékeddel, majd forgasd bele a ropogósra sült csicseriborsókat. Próbáld ki kukoricaszemekkel is!

ropogos_csicseriborso.jpg

Cukkinis ropogós

Vágd vékony karikákra a cukkinit és mártsd tojásba, majd parmezánba. Sózd és borsozd meg a cukkinit, locsold meg kevés olajjal és kb 20 perc alatt süsd ropogósra.

cukkinis_ropogos.jpg

Képek forrása: www.pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9413726942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása