A zöldségekből nem csak salátát, levest vagy főételt lehet készíteni, hanem rágcsát is, méghozzá egyszerűen és gyorsan. Néhány ötlet, ha te is unod a hagyományos chipset és az egészségtelen, hizlaló nassolnivalókat.
Zöldséges mártogatós
A zöldséges mártogatóshoz mosd meg és vágd csíkokra a répát, a zellert, az uborkát és a paprikát. A szószhoz keverj össze tejfölt vagy joghurtot zúzott fokhagymával vagy túrót zöldfűszerekkel.
Zöldség chips
A hagyományos burgonya chips helyett fogyassz vitamindús zöldségekből készült rágcsát. Mosd meg és vágd papírvékony karikákra a cukkinit, a céklát, a répát vagy a zellert. Forró olajban hirtelen süsd meg a karikákat és hagyd lecsepegni róluk az olajat. A chipseket elég megsózni, így is karakteres ízük lesz.
Fűszeres, ropogós csicseriborsó
Főzd puhára a csicseriborsót és süsd meg kb 35 perc alatt tepsiben. Keverj össze egy kevés olíva olajat a kedvenc fűszerkeverékeddel, majd forgasd bele a ropogósra sült csicseriborsókat. Próbáld ki kukoricaszemekkel is!
Cukkinis ropogós
Vágd vékony karikákra a cukkinit és mártsd tojásba, majd parmezánba. Sózd és borsozd meg a cukkinit, locsold meg kevés olajjal és kb 20 perc alatt süsd ropogósra.
Képek forrása: www.pinterest.com
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.