Tematikus szállodák - nem csak filmrajongóknak

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tematikus szállodák, melyek kifejezetten egyes filmek, sorozatok, könyvek vagy játékok világát, hangulatát képezik le. Így, ha a rajongók ismét, immáron testközelből át szeretnék élni kedvenc filmjeiket, most ezt könnyedén megtehetik a most következő hotelek egyikében.

Hobbit House, Dél-Dakota

Bár, ahogy már arról korábban beszámoltunk, Új-Zélandon valóban létezik a híres Hobbit falu, azonban sajnos az ott található házacskákban egyelőre még nem alakítottak ki szálláslehetőséget. Így a rajongóknak Dél-Dakotába kell utazniuk, ahhoz, hogy átéljék az igazi hobbit-élményt. Az itt található hobbitház klasszikus kerek ablakokkal, ajtókkal és alacsony belmagassággal lett kialakítva. Az apró épület egyébként a Chateau De Soleil szállodához tartozik, ahol valószínűleg azóta is hosszú várólista van.

mymodernmet.com

Star Wars Hotel, Tunézia, Matmáta

A Star Wars rajongóknak bőven van miből válogatniuk, hiszen ma már a rengeteg tematikus hotelt nyitottak számukra a világ minden táján. Talán a legautentikusabb Tunéziában, Matmátában található, mely a film forgatási helyszínéül is szolgált. Így, ha valakinek kedve támad Luke Skywalker szülőföldjén megszállni, akkor ezt a Hotel Sidi Driss-ben az év bármelyik napján megteheti.  Azonban, ha valaki kicsit modernebb, űrbélibb élményre vágyik annak még kicsit várnia kell, hiszen tavaly jelentették be, hogy 2019-ben nyitja meg kapuit a floridai Disneylandban a Star Wars Hotel, ami a fotók alapján elég ígéretesnek tűnik.

telegraph.co.uk, hubpages.com

Great Escape Lakeside, Clermont, Florida

Clermontban található airbnb szállásra valószínűleg minden társasjáték- és videojáték kedvelőnek érdemes ellátogatnia. Az épületen belül összesen 13 különböző tematikus szoba közül választhatunk, mely között fellelhető Jumanji, Sakk, Monopoly és Scrabble tematika is. Az egyes szobákban persze a tematikának megfelelő játékokat is ki lehet próbálni!

simplemost.com

Seven Hotel, Párizs, Franciaország

A Párizsban található Seven Hotel-ben szintén megannyi tematikus szoba közül válogathatunk, azonban talán a legmenőbb ez a James Bond témájú szoba. A szobában minden berendezési tárgy a filmek hangulatát idézi. Már csak a jellegzetes öltöny kell és máris 007-es ügynöknek érezhetjük magunkat.

hotelscombined.fr

Lapland Hotels SnowVillage, Kittila, Finnország

Az HBO és a Lapland Hotels SnowVillage hotellánc megegyezése eredményeként nemrég megnyitotta kapuit a Trónok harca tematikájú jéghotel Finnországban. Az épületben összesen 24 szoba közül választhatunk, melyekben a sorozatra is jellemző díszleteket, így trónt, sárkányt és jéghegyet is elhelyeztek. A megszálló vendégeknek lehetőségük van jégszobrászatra és szánhúzásra is.

edition.cnn.com

Grand Hi-Lai Hotel, Kaohsiung, Tajvan

Úgy látszik Ázsiában akkora népszerűségnek örvend a Hello Kitty figura, hogy a Tajvanban található Grand Hi-Lai Hotel egyik szobáját kifejezetten a rajzfilmfigura jegyében rendezték be. A szobában minden rózsaszínű, a terítőkön, párnákon, tapétán át mindenhol az ismert karakter köszön vissza.

pinterest.compinimg.comtelegraph.co.uk

Harry Potter Hotel, Anglia, London

A Harry Potter hatalmas sikerére utána meg sem lepődtünk, amikor 2014-ben megnyitotta kapuit Londonban a tematikus szálloda. A Roxfort híres termei alapján berendezett szálló egy közel 160 éves épületben található. A szobák üstökkel, varázskönyvekkel és bájitalos üvegcsékkel is fel vannak szerelve. Emellett a szálloda külön Harry Potteres tematikus sétákat is biztosít a látogatóknak, melyek bemutatják a Harry Potterből ismert helyszíneket.

independent.co.uk

The Batcave, Tajvan

Akik a varázslóvilág helyett inkább a képregények megszállottja azok az év bármely szakaszában ellátogathatnak a Tajvan-ban található Batman barlangba. A hotelben amúgy más filmes témájú szobák is megtalálhatóak, így, ha esetleg Sherlock Holmes történetekért vagy éppen a Múmiáért rajongunk, akkor akár ezek közül is választhatunk. Sajnos a hotel ára is igen borsos, 15 ezer ft-ot kell kifizetnünk csupán 3 óráért, így egy egész estét eltölteni valószínűleg nem lenne olcsó mulatság. 

dailymail.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr5413722534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása