Eszméletlen csúszdaparkok adrenalinfüggőknek!

Bár még messze van a nyár, mi már most izgatottan várjuk, hogy belevethessük magunkat a legizgalmasabb vízi vidámparkok egyikébe. Magyarországot vízi nagyhatalomként tartják számon, így itthon se szenvedhetünk hiányt aquaparkokban, de érdemes megnézni mi a helyzet külföldön. Most összegyűjtöttük a világ legmenőbb csúszdaparkjait, melyeket valószínűleg minden adrenalinfüggő szívesen kipróbálna.

Serpent Slide, Atlantis Paradise Island, Bahama-szigetek

A Bahama-szigeteken található Serpent Slide valószínűleg a világ egyik legijesztőbb és egyben leglátványosabb csúszdája, amely egy öt emeletes maja templom tetejéről indul. Azonban a csúszdaalkalmatosság nem a magasságáról lett híres, sokkal inkább az eszméletlen látványról, ami csúszás közben a szemünk elé tárul. Ugyanis a 18 méter hosszú, átlátszó csövön lecsúszva egy cápákkal teli medencén keresztül haladhatunk át, aminél menőbb dolgot nehezen tudunk elképzelni. 

clipgoo.com, visualitineraries.com, atlantisbahamas.com

Happy Magic Water Cube, Peking

A pekingi olimpia egykori vízi központjában található a Happy Magic Water Cube vízi vidámpark, ami valószínűleg az egyik leglenyűgözőbb beltéri aquapark a világon. A belső tereket igazi vízi mesevilággá alakították át a készítők, azonban ha melegebbre fordul az idő, megnyílik a kinti rész is, amely számtalan izgalmas vízi játékot kínál. A különböző tematikus témájú medencék között kipróbálhatjuk a vadvízi evezést vagy akár a hullámmedencét is. 

forrec.com, homedit.com, whitewaterwest.com

Evergreen Wings & Waves Waterpark, Oregon

Az Oregonban található repülő és űr témája múzeum nem csak a tudományok iránt érdeklődőket vonzza, hanem a vízi parkok szerelmeseit is. A csúszdapark talán egyik legextrémebb létesítménye, az a csúszda, ahol egy Boeing 747-es repülőgépből csúszhatunk le a mélybe. Így azok számára, akik imádják a repülőgépeket és a csillagászatot érdemes ellátogatniuk ide. 

oregonlive.com, wccls.org, internetvibes.net

Wild Wadi Water Park, Dubai

Dubai-ban az ikonikus vitorlát formázó Burdzs al-Arab hotellel szemben található a Wild Wadi Water Park, mely a világ egyik leghíresebb tematikus vízi vidámparkja. A park témájául az arab világ jól ismert alakját, Juha kalandjait választotta, így az egész park tele van a történetét bemutató játékokkal. A parkot egy 360 méter hosszú, lassú folyású mesterséges patak veszi körbe, melyen hatalmas úszógumikon lehet végighaladni.

jumeirah.com

Brain Wash, Wet ’n’ Wild Water Park, Orlando

A floridai „Agymosás” névre keresztelt csúszda igazán hű marad a nevéhez, hiszen 53 láb magasról száguldhatunk lefele egy kavargó, sötét alagúton keresztül. A különleges csúszdában méghozzá összesen 4 ember utazhat egyszerre egyetlen úszógumi segítségével. Sajnos a park 2016-ban zárta be kapuit, így ezt a csodacsúszdát már nem próbálhatjuk ki többet. 

willgoto.com, hubpages.com, thethemeparkguy.com

Disney’s Blizzard Beach Water Park, Orlando

Floridában annyira meleg van, hogy a csúszdapark alapítói úgy gondolták mennyire menő ötlet lenne, ha egy jégparkot készítenének. A Bizzard Beach így egy fagyos, gleccserekkel és jégcsúszdákkal teli vízi vidámpark lett. A park legdurvább csúszdája valószínűleg a Summit Plammet, ahol 109 méter hosszan csúszhatunk közel 90 km/óra sebességgel a mélybe.

orlandoattractions.com, disneyworld.disney.go.com

Cittá del Mare Hotel, Terrasini, Olaszország

Ha Szicíliába, Terrasini-be utaznánk érdemes a Citta del Mare szállodát választanunk, amelyhez egyben egy csúszdapark is tartozik. Valószínűleg itt található a világ egyik legszebb kilátásával rendelkező csúszdája, ahonnan lecsúszva egyenesen a Földközi-tengerbe érkezhetünk.

csusz-20.jpgitaka.pl

Insano, Beach Park, Brazília

A Brazíliában, a Beach Parkban található a világ legmagasabb vízi csúszdája. A 41 méter magas csúszdáról csodálatos kilátás tárul elénk a közelben fekvő tengerre. Nem csak ez a világ legmagasabb, hanem ez a leggyorsabb csúszdája is, hiszen 100 km/h sebességgel, szinte szabadesés-szerűen zuhanunk a mélybe. Valószínűleg a szerkezetnél annak ellenére is folyamatosan kígyózó sorok állhatnak, hogy egy menet csupán 5 másodpercig tart.

sthap4fun.blogspot.com, feriasnoceara.com, wikimedia.org

Forrás: watercube.comwingsandwaveswaterparkatlantisbahamas.comjumeirah.comdisneyworld.disney.go.comcittadelmare.itbeachpark.com.br

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3413658430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása