A legrémisztőbb kísértetházak

hor-0.jpg

A horrofilmekből ismert jelenetek nyomába sem érhetnek a világ legrémisztőbb kísértetházainak, amikben nem, hogy egyedül, de társaságban sem szívesen töltenénk egy éjszakát. Valószínűleg ezeket a házakat a környéken lakók is messziről elkerülik. Nem véletlenül, hiszem a múltban mindegyikben megmagyarázhatatlan események vagy halálesetek történtek. A most következő válogatásban bemutatunk néhányat a világ legijesztőbb kísértetjárta házaiból, amikbe belépve garantáltan kirázna a hideg. 

Waverly Hills Sanitorium, Kentucky, USA

Valószínűleg bármilyen kihalt egészségügyi intézménytől azonnal frászt kapnánk. Nincs ez máshogy a Kentucky államban található Waverly Hill esetében sem. Az épület 1910 óta fogadta a tuberkulózisban szenvedő betegeket, mely a 20. század elejének egyik legnagyobb betegsége volt. A helyi legendák szerint ezen a helyen összesen 63 ezer beteg halt meg, ebből kifolyólag valószínűleg ez egész Amerika legkísértetiesebb épülete. 

imgur.com, travelchannel.com, myoldkentuckyroadtrip.com

Monte Cristo Tanya , New South Wales, Ausztrália

A házat Ausztrália legfélelmetesebb házaként tartják számon. Az épület 1885-ben épült és azóta megannyi tragikus esemény helyszínéül szolgált. A házban több gyilkosság, kínzás és öngyilkosság is történt. A helyszínen nem csak a ház lakói, hanem az ott dolgozó szolgálók közül is sokan meghaltak. A legutóbbi gyilkosság 1961-ben történt a házban. Azonban vannak, akiket nem tántorít el ez a rengeteg tragédia, hiszen az épületet ma is egy család birtokolja.  

hor-4.jpgvisitnsw.com

Ram Inn, Gloucestershire, Anglia

Az Angliában található, ősi Ram Inn már lassan 870 éve áll, így az épület az évek során megélt jó pár tragikus eseményt. Manapság a kísértetjárta ház tulajdonosa John Humphries, aki feleségével és három lányával élt együtt a szállóban. Azóta rajta kívül, a család többi tagja már elmenekült onnan. A legendák szerint az egyik szobában, a 16. században egy boszorkány is lakott, akit később máglyán égettek el.

thebohemianblog.com, tripadvisor.com, thebohemianblog.com

Banff Springs Hotel, Alberta, Kanada

A 19. században épült Banff Springs Hotelt egykor egy igazi luxushotelként tartották számon. Bár most is megannyi turista látogat el ebbe a szállodába, azonban manapság nem a luxus körülményeiről híres, sokkal inkább a múltban történt gyilkosságokról. Az épületet egy nagyobb tűzvész után 1930-ban újraépítették, ekkor fedeztek fel egy ablaktalan és ajtó nélküli szobát, aminek helyén állítólag azóta is furcsa hangokat lehet hallani. Az épületnek van egy másik híres helyisége, a 873-as szoba, ahol azt mondják egy egész családot gyilkoltak meg. 

fairmont.com, afar.com

Winchester ház, Kalifornia, USA

Az épület története egészen 1884-re nyúlik vissza, amikor Sarah Winchester megépítette az óriási villáját. Az épülethez mindig újabb és újabb épületrészeket és szobákat épített hozzá, állítólag egy családját sújtó átok miatt. Winchesternek egy jósnő azt jövendölte, hogy egész életében kísérteni fogják azoknak a halottaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak meg. Winchesterre akkora hatással volt ez a jóslat, hogy az épületben található 161 szoba mellett összesen 40 lépcsőházat és 467 ajtót építtetett, melyek egy része nem is vezet sehová. Az épületbe ma bárki ellátogathat, hiszen vezetett túrákat is tartanak. A ház történetéből pedig idén érkezik a filmes változat.

countryliving.com, winchestermysteryhouse.com, mirror.co.uk

Chateau de Brissac, Maine-et-Loire, Franciaország

A Franciaországban található Chateau de Brissac a 11. században épült, azonban jelenlegi formáját 1502-ben nyerte el Charles de Cossé, Brissac hercege jóvoltából. A kastély nem csak arról híres, hogy az épület az ország legmagasabb kastélytornyával rendelkezik, hanem a múltban történt tragédiák miatt is. A kastélyban a 15. század folyamán dupla gyilkosság történt, ami által megszületett az ország leghíresebb szellemének, a "Zöld Asszony"-nak a legendája. A felújítás után a herceg és családja feljegyzéseiben többször szerepel a kísértet feltűnése, aki a hiedelmek szerint azóta is a kastélyban kísért. 

my-loire-valley.com, tripadvisor.com, booking.com

Forrás: hauntedrooms.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr10013636536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pangea 2018.02.06. 14:49:59

F.szsagok ezek a kisertetes sztorik. Mindig csodálkozom, higy milyen babonásak az emberek.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása