5 különleges fánk farsangra
Ha már unod a klasszikus farsangi fánkot

fank-2.jpg

Az amerikai National Restaurant Association szerint az idei évben egyre népszerűbbek lesznek a különleges ízvilágú fánkok. Míg nálunk főként a szalagos fánk terjedt el, addig a világ különböző részein hatalmas fánkkultusz alakult ki, rengeteg új típusú finomsággal. Most bemutatunk néhány egészen kísérleti darabot, ami kicsit megbolygatja a fánkokról kialakult képünket.

Fagyifánk

Egy Los Angelesben található üzletben tavaly nyáron kezdték el árulni ezt az ételkülönlegességet. A fagyival töltött fánk egy igazi cukorbombának hangzik, mindenesetre kinézetre nagyon jól néznek ki így együtt ezek a színes finomságok. Azóta egyre több és több fagyizó és fánkozó vette át az ötletet, így már a világ több pontján is kapható ez a különlegesség.

B Sweet | Dessert | Coffee&Tea (@mybsweet) által megosztott bejegyzés,

@mybsweet

Sushi fánk

Bár elsőre nagyon furán hangzik ez a kombináció, valójában inkább egy vegán ételkülönlegességről van szó. Egy melbournei lakos Instagramján osztott meg képeket erről a műalkotásról, mely sem nyers halat, sem fánkot nem tartalmaz. Helyette tele van rizzsel, fekete szezámmaggal, gyömbérrel, kesudióval és avokádóval.

SAM � Melbourne AUS (@sobeautifullyreal) által megosztott bejegyzés,

@sobeautifullyreal

Minifánk

Mimine Miniature nevű Youtube felhasználó készítette el ezt az extra mini kis fánkot, ami valószínűleg a fél fogunkra sem lenne elég, viszont az kétségtelen, hogy irtó aranyos. A csatornán mindenféle mini dolog elkészítését nyomon követhetjük, ezért érdemes körülnézni annak, aki rajong a mini dolgokért.

Vajsörös fánk

Minden Harry Potter rajongó emlékezhet a hírhedt vajsörre, amit a szereplők gyakran fogyasztottak a Roxmorts-i Három Seprűben. Most megérkezett a vajsör inspirálta fánk változat is. Sajnos a finomságot egyelőre csak amerikai fánkozókban lehet elcsípni, de reméljük idővel hazánkba is megérkezik.

Sugar Shack Donuts & Coffee VB (@vbdonuts) által megosztott bejegyzés,

@vbdonuts

Fánk szendvics

A kevésbé édesszájúaknak ajánljuk a fánknak ezt az egészen különös verzióját, ami tele van baconnel és tojással. A szendvics fánknak egyébként rengeteg változata létezik, van olyan is, ami már inkább hasonlít egy hamburgerhez, mint egy fánkhoz. 

fank-3.jpgspaceshipsandlaserbeams.com

 

Forrás: simplemost.com, refinery29.compinterest.com, spaceshipsandlaserbeams.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr10013599963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása