12 kultikus játék a 90-es évekből

retro-13.jpeg

Akik a 90-es években születtek, még mindig tisztán emlékeznek gyerekkoruk legkedveltebb játékaira, ami jól bizonyítja mennyire újszerűek és jók is voltak azok.  Ki ne felejtené el a tazók, nintendók és a tamagocsik világát. Sajnos ma már a játékok többsége eltűnt a boltok polcairól. Pedig sokunk akár most is szívesen eljátszana ezekkel a klasszikusokkal. Valószínűleg a most bemutatásra kerülő 12 játékra mindannyian kellemes nosztalgiával gondolunk vissza.

1. Play-Doh

Valószínűleg mindenkiről elmondható, hogy kiskorában sokat gyurmázott. Azonban a 90-es években megjelent Play Doh a legmenőbb gyurma volt, ami akkor kapható volt. Nem csak színeit, állagát és illatát imádtuk, hanem a különböző hozzá tartozó nyomdákat és dobozokat is.

retro-4.jpgForrás: fivebelow.com

2. Polly Pocket

Szinte alig volt olyan lány a 90-es években, aki ne álmodott volna egy ilyen polly pocket készletről, ami nem csak egy komplett miniatűr házat, hanem apró babákat és bútorokat is tartalmazott. Maga volt a miniatűr álom!

retro-3.jpgForrrás: myfatpocket.com

3. Mágneses rajztábla

A mágneses tábla is szinte minden gyerekszobában megtalálható volt. Imádtunk rá rajzolni, letörölni aztán ismét rajzolni rá valamit.

retro-12.jpgForrás: entertainment.howstuffworks.com

4. Tamagocsi

A Tamagocsik világa teljes fénykorát élte azokban az években. Az őrület az apró kis virtuális állatokkal kezdődött, amiket etetni és ápolni kellett, majd idővel ezeket leváltotta a Furby és megannyi más aranyosabbnál aranyosabb találmány.

retro-5.jpgForrás: RetroJunk

5. Hugó Hami

A társasjátékok is hódítottak a 90-es években. Ki ne emlékezne erre a vízilovas játékra, ahol az állatok szájával kapkodhattuk el a színes golyókat.

retro-6.jpgForrás: deeshippoworld.com

6. Tazó

Már szinte el is felejtettük, hogy ezek az apró, korong-szerű játékok mekkora értéket képviseltek gyerekkorunkban. Mindenki próbált összegyűjteni minél több és minél erősebb tazót. A szülők pedig valószínűleg vagyonokat költhettek ezekre a gyűjteményekre.

retro-8.jpgForrás: sweetyhigh.com

7. Nintendo

Kétségtelen, hogy akinek Nintendoja volt, az maga volt az iskola királya! Mindenki kölcsönkérte ezt az apró kütyüt, hogy játszhasson a legújabb és legmenőbb játékokkal.

retro-9.jpgForrás: businessinsider.com

8.Doodle Bear

A plüssállat rajongóknak maga volt a kánaán ez az aranyos kis maci, amire a hozzá tartozó tollak segítségével bármit rajzolhattunk vagy írhattunk, szüleink pedig könnyedén ki is moshatták a maci bundájából a firkákat.

retro-10.jpgForrás: pinterest.com

9. Super Soaker

A Super Soaker több volt egy egyszerű vízipisztolynál. Ahogy eljöttek a nyári szünetek máris hideg vízzel fröcskölhettük barátainkat, családtagjainkat vagy esetleg a bosszankodó napozókat.

retro-11.jpgForrás: nytimes.com

10. Divattervező készlet

Minden kislány divat utáni rajongása itt kezdődött.

retro-1.jpgForrás: pinterest.com

11. Találd ki!

Valószínűleg sokunk órákat eltöltött ezzel a társasjátékkal, hogy kitalálja ellenfele karaktereit. 

retro-2.jpgForrás: amazon.com

12. Pokémon kártyák

A tazók mellett a másik hatalmas értéket a Pokémon-os kártyák jelentették, amik 1996-ban robbantak be a köztudatba. Valószínűleg az iskolákban és otthon is lejátszódott sok pár ádáz küzdelem.

retro-7.jpgForrás: groupon.com

Forrás: popsugar.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9013546539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása