A világ legszebb karácsonyi vásárai

vasar-0.jpeg

Bár a karácsonyi vásárok eredetileg Ausztriából és Németországból erednek, manapság a világ minden pontján megtalálhatóak. Listánkban igyekeztünk nem csak Európából, hanem a világ minden pontjáról összeválogatni szebbnél szebb vásárokat. Ha esetleg még nem jött volna meg a karácsonyi hangulatod, ezektől a vásároktól garantáltan megjön majd!

Strasbourg, Franciaország

Kelet-Franciaországban található Európa egyik legrégebbi karácsonyi vására, amit először 1570-es években rendeztek. Strasbourg aranyos szűk kis utcácskáin, gyönyörű terein áthaladva garantáltan megjön a karácsonyi hangulatunk. A főtéren megrendezett vásáron található aranyos régi házak között pedig szinte ma is a 16. században érezhetjük magunkat.

vasar-3.jpgcbc.ca, autoeurope.com

Chicago, USA

A megszokott karácsonyi vásárok helyett Chicagoban a felhőkarcolók között élvezhetjük a karácsonyi vásár hangulatát, aminél pazarabb látványt nehezen tudunk elképzelni. Az 1996-tól megrendezésre kerülő vásárt a Nümbergi karácsonyi vásár ihlette, így ennek megfelelően több német eredetű termék is megtalálható a bódéknál.

vasar-4.jpgchicagoreader.com

Bécs, Ausztria

A magyaroknak valószínűleg nem kell bemutatni a világ legrégebbi karácsonyi vásárát, amit először 1298-ban rendeztek meg. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, hogy megnézhessék a városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt-ot.

vienna.jpg

Montreal, Kanada

Bár még csak második éve rendezik meg Montreal-ban a karácsonyi vásárt, a CNN Travel legszebb karácsonyi vásárokat bemutató listáján máris a 3. helyre került. A karácsonyi vásárhoz pedig egy parádé is tartozik, amit a karácsonyi szezon megkezdésekor, november végén rendeznek.

vasar-9.pngmtlblog.com

Prága, Csehország

Prága óvárosa az év minden szakaszában gyönyörű hely, de talán ilyenkor, karácsony idején a legszebb, amikor a fények, az illatok szinte meseszerűvé varázsolják a város főterét.

vasar-5.jpgsecretescapes.com

Hong Kong

Hong Kong is bőven tartogat meglepetéseket karácsony idején. A város főtéren található vásáron kívül több más helyszínre is ellátogathatunk. A helyi Disneyland is megannyi programmal és megelevenedett mesékkel készül az ünnepekre. A Ngong Ping 360 Csillogó Karácsonyi Faluban pedig nemcsak kedvünkre nézelődhetünk, hanem gyönyörű kilátás is tárul a szemünk elé.

vasar-6.jpghong-kong-traveller.com

Tallinn, Észtország

Karácsony idején az észt fővárosba utazva egy mesebeli helyre csöppenhetünk. A város nem véletlenül az UNESCO Világörökség része, hiszen a város tele van középkori épületekkel. A város főterén állítják fel az ország karácsonyfáját, ami beragyogja az egész teret. 

talinn.jpgvisitestonia.com

Koppenhága, Dánia

Ha egy igazi északi hangulatú karácsonyra vágysz, Koppenhágában található Tivoli Kert kihagyhatatlan úti cél! A Tivoli Kert tulajdonképpen a kontinens legrégebbi vidámparkja, ami ilyenkor igazi mesevilággá változik. A látogatók pedig a karácsonyi vásár forgataga mellett nem csak korcsolyázhatnak vagy körhintázhatnak, hanem akár hullámvasútra is felülhetnek.

casar-7.jpgmomondo.ie

New York, USA

Ez a hatalmas világváros tudja, hogy kell felejthetetlen karácsonyi élményt nyújtani! A hatalmas metropolisz ebben az időszakban is harsány, vibráló és többnél több programmal várja az odalátogatókat.

vasar-7.jpgmedia.timeout.com

Brugge, Belgium

Belgium flamand részén található Brugge városa a kis kanálisokkal és régi házaival olyan akár egy kis ékszerdoboz. Télen pedig különösen nehéz nem élvezni ezt a gyönyörű karácsonyi helyet.

vasar-8.jpgiowtours.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr6513514217

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Minden idők legnagyobb karácsonyi vásáros cikke 2017.12.23. 00:23:52

HM!-összeállítás Elég sokáig úgy volt, hogy ennek az írásnak "Minden idők legnagyobb karácsonyi vásáros cikke" lesz a címe. Majd végül úgy döntöttünk, hogy nem, mert ha jövőre csinálunk egy ennél is hosszabb összeállítást, akkor hülyén veszi maj...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása