Hogyan éld túl a karácsonyi ajándék hajrát!
Tippek, trükkök amik segítenek átvészelni az utolsó pillanatos ajándékvásárlást!

pexels-photo-257855.jpeg

Még a tapasztalt karácsonyozók között is bőven akad, aki az „utolsó utáni” pillanatra hagyja a ajándékok beszerzését. Valljuk be, hiába tudjuk, hogy ilyenkor a plázák leginkább egy csatatérré alakulnak át, legtöbbünk mégis az utolsó pár napra hagyja a vásárlást. Ennek okán segítségetekre sietünk, és összegyűjtjük, hogy spórolhatod meg az idegszálaid szétszakadását, és óvhatod meg magad a tömegnyomortól.

1. Rendelj webáruházból

Manapság már minden háztartásban van internet, amit perfektül ki lehet használni vásárlás céljából is. Mire vársz?! Ha már van, használd! Bár a webáruházak szállítási ideje leggyakrabban 2-3 munkanap, legtöbbjük fel van készülve arra, hogy a legtöbb rendelést teljesítsék még szenteste előtt. Ha nem vagy biztos abban, hogy a megrendelt ajándék időben meg fog érkezni, nézd meg van-e lehetőséged a helyszínen átvenni. Ilyenkor talán ez a legjobb megoldás, hisz még a szállításért se kell fizetned, és amennyiben raktáron van az áru, akár már aznap a kezedbe kerül, és nem kell félned attól se, hogy lenyúlják előled.

akuhbcf.jpeg

2. Írj bevásárló listát

Gondold végig kiknek, és mivel szeretnél örömöt okozni a szeretet ünnepén. Sorold fel őket, és listázd kinek mit szeretnél venni. Amikor ez meg van, újra fordulhatsz a net csodás világához, ugyanis számtalan ötletet fogsz találni, hol szerezheted be ezeket, nagyságrendileg mennyibe kerülnek. Annak érdekében, hogy pénztárcádat is minél jobban kíméld, írd be a választott terméket egy ár összehasonlító oldalra, amivel akár egy nagyobb tételt is megspórolhatsz. A legfontosabb tulajdonságokat már meg is tudtad a termékekkel kapcsolatosan, ennek alapján variálhatod is listádat, és célirányosan ostromolhatod meg az üzleteket.

3. Készíts útitervet

Ahogyan a bevásárlóközpontokban is egyre többen vannak, így az utakon sem lesz leányálom átvergődni magad. Amikor már tudod kinek, mit, és hol vennél, próbáld megkeresni azt a plázát, ahol a legtöbb üzletet megtalálod a listádról. Így egy helyszínre kell csak menned (ha a közeledben van, akkor van a legnagyobb mázlid), viszont ha valamelyik üzlet kimarad, nézd meg, a választott helyszínhez legközelebb esőt, és ez alapján állítsd össze úti terved. Nem árt, ha okos telefonodon van egy útvonaltervező/navigációs app, ami megmutatja merre ne menj, ha nem akarsz a dugóban araszolni.

4. Készítsd magad ajándékok

Bár egy kicsit időigényes, a nagymamák, szülők biztosan sokkal jobban fognak örülni egy általad készített ajándéknak, amibe szívedet-lelkedet bele tetted. Ha szeretsz kreatívkodni ez a megoldás neked is kész főnyeremény lesz, hiszen egyszerre kapcsolod ki az agyad, egyedi dolgot varázsolhatsz, és mindenféle szenvedés nélkül okoztál örömöt a családtagjaidnak.

pexels-photo-264771.jpeg

5. Kisboltok nagy előnnyel

A legtöbb ember egyből a márkás/ismertebb boltokat preferálja, pedig vannak kisebb üzletek is, amik hasonló minőséget, és árkategóriát tükröznek. Próbáljuk megkeresni azokat a kiskereskedőket, akik hozzásegíthetnek minket a siker eléréséhez úgy, hogy közben egy ember sem tapos meg minket, és szakmai tanácsot is kaphatunk anélkül, hogy szegény eladónak száz fele kéne rohannia, hogy mindenkinek segíteni tudjon.

6. Csekkold a nyitva tartást

Azt már tudjuk, hogy a legtöbben munkaidőn túl, vagy még a munkakezdés előtt intézik a vásárlásukat. Légy kivétel ez alól! Néhány üzlet non-stop nyitva tart, így részesítsd előnyben az éjszakai, vagy kora reggeli vásárlást. Így a csúcsforgalmat, és a vásárlók tömegét is elkerülheted.

pexels-photo-439857.jpeg

7. Vásárolj élményt!

Sokak szerint sokkal értékesebb egy együtt töltött üdülés, vagy valamilyen extrém élmény, amit talán soha nem felejt el az ember, így egyre népszerűbbek az élménykuponok is karácsonyi ajándék gyanánt. Valljuk be, ha jól választunk személyre szabott élménycsomagot, mindenki jól jár. Megint csak nem kell sorban állnunk, elég neten befizetni az élményt, vagy csak egy vouchert kinyomtatni szerettünknek, és már kész is a legcsodálatosabb meglepetés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr4813511585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása