8 DIY karácsonyi ajándék ötlet

diy-1.jpeg

Idei évben sincs ötleted mit ajándékozz családtagjaidnak vagy barátaidnak? Költeni se szeretnél túl sokat? Itt a megoldás! Összegyűjtöttünk 8 szuper kézzel készített karácsonyi ajándék ötletet!

Valljuk be sokszor annyira nem jut eszünkbe semmi ajándék ötlet, hogy már az unalmas nyakkendővel vagy zoknival szeretnénk letudni az ajándékvásárlást. Pedig a karácsony nem a méregdrága ajándékokról szól. Apróságokkal könnyedén örömet szerezhetünk szeretteinknek. Nem is kell ehhez boltról boltra járni, hiszen az utóbbi időben jobbnál jobb kézzel is elkészíthető ajándék ötlet lepte el a világhálót. Mutatjuk ezekből a kedvenceinket: 

Teaimádóknak

diy-2.jpgForrás: Thirstyfortea.com

 Az unalmas teásdobozok helyett ezzel az egyszerű, de mégis egyedi ajándékkal garantálna mosolyt csalhatunk a teakedvelő ismerőseink arcára. Elkészítéséhez nem is kell más, csak egy ragasztó, néhány filter tea és egy karton vagy hungarocell anyagú kúp. A percek alatt elkészíthető ajándékhoz nincs más dolgunk, mint a teafilterek hátsó részét ragasztózzuk be és helyezzük a kúpra. Alulról haladjunk felfele, akkor mutat igazán jól az alkotás. Érdemes egy levágott WC-papír gurigából talpat is készíteni a fenyőfának.

Fürdőgolyó

diy-3.jpgForrás: InspiredbyCharm.com

A hideg téli napokon nincs is jobb egy forró kádfürdőnek, egy finom illatú fürdőgolyó társaságában. A fürdőgolyók igen borsos áron megtalálhatóak számos bolt polcain. De ha ismered a receptet, pillanatok alatt elkészítheted te is a személyre szabott fürdőélményt, az ár töredékéért.

Elkészítéséhez szükséged lesz:

  • 20 dkg szódabikarbóna
  • 10 dkg citromsav
  • 10 dkg kukoricakeményító
  • 10 dkg keserűsó
  • 2,5 teáskanál mandulaolaj
  • 2 teáskanál illóolaj
  • két teáskanál víz
  • egypár csepp ételfesték
  • kiöntőforma (ha nincs, akkor egy Kinder tojás is jó)

Külön-külön keverd össze a száraz és a nedves összetevőket. Az utóbbihoz adagolj egy kis ételfestéket, majd, ha ez megvan akkor kevert össze a két tálka tartalmát kézi habverővel. A kész masszát máris beleöntheted a kiöntőformába. Hagyd száradni 1-2 napig. Amint megszáradt tetszés szerint csomagolhatod vagy már viheted is be a fürdőszobába!

 

Hőgömb

diy-4.jpgForrás: PopSugar.com

Te is szereted nézni a hógömböket, ahogy a műhó szállingózik az üveg belsejében. Most könnyedén készíthetsz saját kezűleg egyet. Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy befőttesüvegre, 1 dl glicerinre, 2 dl desztillált vízre, ragasztóra, egy darabka hungarocellre és bármilyen aranyos figurára, amit szívesen beletennél az üvegbe. Ragaszd rá a befőttesüveg fém tetejére a kis figurádat és szórd bele az apró hószerű hungarocell darabkákat. Ezután töltsd bele az üvegbe a desztillált vizet és a glicerint. Máris élvezheted a szállingozó hópelyhek látványát.

Forró csoki szett

diy-5.jpgKép forrása: askwetandforget.com

Nem csak jól néz ki, hanem finom is! Könnyedén készíthetsz mutatós karácsonyfadíszt, ami karácsony után forrócsokiként nagyon jól fog jönni a hideg napokban. Ehhez az ajándékhoz szükséged lesz egy festetlen műanyag gömbhöz, amit bármilyen hobbiboltban könnyedén beszerezhetsz. Ha ez megvan, töltsd meg a legfinomabb összetevőkkel: kakaóporral, pillecukorral, esetleg díszítőcukorkákkal és csokidarabokkal. Ha már nem bírnál ellenállni a karácsonyfán lógó finomságnak, öntsd fel forró tejjel és máris kész a téli ital!

Sörkedvelőknek

diy-10.jpgForrás: bestfriendsforfrosting.com

Ezzel az ajándékkal könnyedén meglepheted sörkedvelő ismerőseidet is. Az ajándékhoz barna sörösüvegre lesz szükséged, amiről elsőként távolítsd el a címkét. Ezen kívül még be kell szereznünk egy barna színű zsenília szálakat, egy piros színű kis pompomot és szemeket, amiket szinte mindegyik hobbiboltból könnyedén beszerezhetsz. Hidd el ez a kis kedvesség azonnal mosolyt fog csalni szeretteid arcára.

Bögre

diy-7.jpgKépek forrása: domesticfashionista.com

Minden nő polcán lapul egy-két körömlakk. Ki gondolta volna, hogy használatával egyedi bögréket is könnyedén elkészíthetünk? Ehhez nem kell mást tenned, mint megtölteni egy tálkát meleg vízzel, majd tetszőleges színű körömlakkokból csöpögtess bele a vízbe. Ezután mártsd bele a bögrét és a száradási idő után már kész is lesz az egyedi ajándék!

Karácsonyfadísz

diy-8.jpgForrás: pianetadesign.it

Zsinórból karácsonyfadísz? Nem is gondolnád milyen szép eredményt elérhetsz vele. A díszhez nem kell mást tenned, mint egy lufit tetszőleges méretre felfújnod. Külön tégelybe tegyél egy kis tapétaragasztót, majd mártsd bele a zsinórt. Ezután tekerd körbe a lufit vele, a két végét pedig ragaszt vagy kösd össze. Várd meg amíg a ragasztó megszárad, aztán lyukaszd ki a lufit. A csodás gömb nagyszerűen fog mutatni bármilyen karácsonyfán.

Telefontöltő-tartó

diy-9.jpgForrás: bloglovin.com

Bizonyára sokakkal megesett már, hogy a lemerült telefonjaikat a konnektorba dugott zsinóron lógva vagy földre téve töltötték. Erre tökéletes megoldás ez a kis telefontartó táska, aminek minden telefontulajdonos örülni fog. Első lépésként szükségünk lesz egy mintás vagy egyszínű anyagra, amit telefonunk alapján méretre vágunk. Az anyagot tűvel és cérnával a megfelelő helyen félbehajtva összevarjuk. Ezután jön az utolsó lépés, a fűzőlyuk elkészítése, ami már kis ügyességet is igényel. Ehhez egy nem használt függöny fűzőlyukát is használhatjuk. Ezzel az ajándékkal ezentúl gond nélkül használhatunk bármilyen magasságú konnektort.

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3113499915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása