Inspiráló ötletek raklapbútorokhoz!
Lakberendezés olcsón és egyszerűen!

rak-10.jpg

Napjainkban a raklapbútorok hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az anyag újrahasznosításával nem csak a környezetet védhetjük, hanem igazi egyedi, személyre szabott bútorokat készíthetünk. Népszerűségét főként annak köszönheti, hogy rendkívül olcsón beszerezhető és könnyen variálható. Ha szeretsz kísérletezni és kedveled a DIY ötleteket, akkor ezt a megoldást kifejezetten neked találták ki! Párnákkal, pléddel vagy egy színes matraccal feldobva bármelyik irodában, kertben vagy akár lakásban is megállja a helyét.

A raklap több méretben is kapható, létezik 80 x 60, 80 x 120 és 100 x 120 cm-es verzió is, így az adott célnak megfelelően kedvünkre válogathatunk az egyes méretek között. Magasságuk is változhat, de általában 128-130 mm körül mozognak. A jellemzően fenyő- vagy nyírfából készült raklapok teherbírása is igen nagy, 600 vagy akár 1500 kg-os súlyt is elbírhatnak a keresztlécek számától és a mérettől függően. A raklap újonnan beszerezve átlagosan 2500 Ft-ba kerül, azonban használtan ennél jóval olcsóbb is lehet. Érdemes rákérdezni építkezéseknél, hiszen lehet, hogy fillérekért vagy akár ingyen is odaadják.

Az egyedi bútorok elkészítéséhez nagyon fontos, hogy simára kell csiszolva az adott felületet, hiszen általában ezek szálkásan érkeznek a gyártóktól. Ehhez használhatunk csiszológépet vagy akár smirglipapírt is. Az utóbbit inkább kisebb bútorokhoz ajánljuk, hiszen ezzel valamennyivel tovább tart a munka. Egy egyszerűbb bútor elkészítéséhez átlagosan 5-7 raklapra van szükségünk. A különféle részegységek elkészítéséhez pedig szükséges az anyag szétvágása. A fedlapok deszkáit szegezéssel rögzítették, így egy szeghúzóval könnyedén szétszedhetjük őket. Ezt követően az adott lapokat lazúrfestékkel tetszőleges színre festhetjük. A megszáradt raklapokat ezek után szögekkel vagy süllyesztett fejű facsavarokkal szerelhetjük össze.

Inspiráló ötletek raklapbútorokhoz:

 

rak-13_1.jpgsnasent.me

rak-27.jpghomestylediary.com

rak-26.jpghomestylediary.com

rak-24.jpgamazinginteriordesign.com

rak-25.jpgamazinginteriordesign.com

rak-22.jpgamazinginteriordesign.com

rak-16_1.jpgdesignerpallets.co.za

rak-17.jpgsnasent.me

rak-15.jpgsnasent.me

rak-21.jpgpalletidea.com

rak-18.jpgdesignerpallets.co.za

rak-23.jpgamazinginteriordesign.com

rak-30.jpghomestylediary.com

rak-19.jpgdesignerpallets.co.za

rak-17.pngdesignerpallets.co.za

rak-12.jpgsnasent.me

rak-14.jpgsnasent.me

rak-11.jpgsnasent.me

rak-31.jpghomestylediary.com

rak-29.jpghomestylediary.com

rak-28.jpghomestylediary.com

rak-3.jpg

rak-2.jpgpalletwoodprojects.com

rak-1.jpgpalletwoodprojects.com

rak-5.jpgpalletideas.info

rak-7.jpgpalletideas.info

Borítókép forrása: quatro-project.org

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr3713714784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom még áll 2018.03.07. 09:07:35

A raklapbútor gáz. Fotókon persze szupermenőségnek tűnik de a valóságban übergagyi

2018.03.07. 09:08:06

Ötletesek, de igazi ágyi poloska búvóhelyek. A leceknél, a résekben vígan elvannak, pont ideális a fát kedvelik. Én hálóba, főleg nem fekhelynek biztos nem tenné be. Budapesten, ill. városok lakásaiban semmi szín alatt, gyakorlatilag az egész ország fertőzött.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása