Elképesztő forgatási helyszínek a világ minden táján

Vannak olyan filmek, melyen nem csak a remek sztorijukkal és a színészi alakításukkal írták be magukat a történelembe. A stúdiók helyszínválasztásai is legalább annyira meghatározhatják a filmet, mint az előbb felsoroltak. Van, hogy rajongók ezrei zarándokolnak el a kedvenc filmjük helyszínére, csak hogy maguk is átérezhessék a film hangulatát. A most következő válogatásunkban bemutatunk 7 darab gyönyörű forgatási helyszínt, ahova nem csak a filmrajongóknak érdemes ellátogatniuk!  

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, Petra, Al-Khazneh

Indiana Jones valószínűleg mindannyiunk gyerekkorának meghatározó élménye volt. Az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című 1989-es részben látható varázslatos, ősi város a való életben is létezik, méghozzá Jordániában található. A Szent Grál otthonául szolgálató „Félhold kanyon” a való életben Al-Khazneh néven ismert. A sivatag sziklái mögött megbúvó egykori karavánközpont lenyűgöző építményeivel tökéletes helyszínként szolgált a filmnek és mai napig is turisták ezrei látogatnak el ide.

getyourguide.com, touristisrael.com

Harry Potter, Anglia, Oxford, Christ Church College

Az elmúlt években Oxford népszerű forgatási helyszínné vált. Többek között itt forgatták az Olasz meló, a Szellem a házban és az Osztályon felül című filmet is. Azonban talán legtöbbet a Harry Potter-filmek jeleneteiben láthattuk. A városban található Chris Church College elnevezésű iskola ebédlője adta az inspirációt a Roxfortban található díszteremnek. Az épületben ezen kívül egy 16. századi lépcsőház is megtalálható, mely szintén ismerős lehet a filmekből.

intelligentcatering.co.uk, hyhanna.com

 

Keresztapa, Szicília, Savoca

Szicíliában, Taorminától nem messze, a hegyek között bújuk meg Savaca kisvárosa, ahol az ikonikus 1972-es Keresztapa című filmet forgatták. Bár ma már kevésbé lehet érezni bármit is a híres „maffia hangulatból”, a hegyen lévő városkából még mindig csodálatos panoráma nyílik a tengerre és az öbölre. A faluban érdemes ellátogatnunk a Vitelli bárba, ahol Francis Ford Copolla is megfordult.

visitsicily.info, chiarasworlds.comwikipedia.org

Gyűrűk Ura, Új-Zéland, Matamata

Valószínűleg a forgatási helyszínek közül az egyik legszebb az Új-Zélandon található Matamata városka. A terület dimbes-dombos, zöldellő mezőivel ideális helyszénül szolgált a Gyűrűk ura, majd a Hobbit filmeknek is. A trilógiának köszönhetően a térség ma már kedvelt turistalátványosság is, hiszen a területen ma is megtalálhatóak a filmből is ismert hobbit-házak. A lelkes rajongók így látogatásuk során akár vezetett túrákon is részt vehetnek, melyek alatt megismerhetik a film legfontosabb helyszíneit.  

hamiltonwaikato.com

Gladiátor, Marokkó, Ait Benhaddou

A Ridley Scott rendezésében készült, Oscar-díjas Gladiátor film forgatási helyszíne valóban a Római Birodalom egykori helyszínén található. A sivatagi témájú részeket a marokkói Ait Benhaddou-ban vették fel, mely ma már az UNESCO Világörökség részét képezi. A helyszín más kasszasikerek forgatási helyszínéül is szolgált, így itt forgatták a Múmia, a Nagy Sándor és az Oltalmazó ég című filmeket is.

marocenaction.com

Star Wars, Tunézia, Matmáta, Hotel Sidi Driss

A Star Wars forgatási helyszínei lassan már zarándokhellyé váltak a rajongók körében. Talán a film egyik leghíresebb helyszíne a tunéziai sivatagban található Matmáta elnevezésű település, mely a filmben a Tatuin bolygón található. A helyen évszázadokkal ezelőtt Észak-Afrika őslakosai építették a föld alatti lakásokat. Ma az egyikben egy Star Wars hotel üzemel. Így, ha valakinek kedve támad Luke Skywalker szülőföldjén megszállni, akkor ezt a Hotel Sidi Driss-ben az év bármelyik napján megteheti.  

wikimedia.org, hotelroomsearch.nethubpages.com

Avatar, Kína, Zhang Jia Jie Nemzeti Park

Kétségtelen, hogy a 2009-ben debütáló Avatar minden idők egyik legsikeresebb filmje volt. James Cameron az újszerű technológiai vívmányok segítségével elképesztő képi világot hozott létre. A filmbeli Pandora-bolygó lebegő tűhegyeit egy egészen valóságos helyszín ihlette, méghozzá a Kínában található Zhang Jia Jie Nemzeti Park. Bár sokan úgy gondolják, hogy a filmet ezen a helyszínen forgatták, azonban a tényleges forgatási helyszín Új-Zélandban, Wellington-ban volt. Az említett hegyek pedig csak ötletként szolgáltak a filmhez. 

worldatlas.com, tripadvisor.co.hu

Forrás: roughguides.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr1713700150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2018.02.28. 09:38:47

Piliscsaba - Egri csillagok.

Kár, hogy kimaradt.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása