5 hasznos mobilapp vezetéshez!

auto-1.jpeg

Az utóbbi években sok hasznos mobiltelefonra vagy tabletre is letölthető app jelent meg a piacon, mely kifejezetten az autósokat segíti. Minden autós szeretné kikerülni a dugókat, megtalálni a pontos irányt vagy megúszni a traffipax-okat. Azonban a mobilappok tengerében néha nehéz kiigazodni, mik az igazán hasznos és jó alkalmazások. Most ebben próbálunk segíteni. Összegyűjtöttük a szerintünk 5 leghasznosabb alkalmazást, kifejezetten autósok számára.

Traffipax-jelző

Több navigációs programnak van traffipax-jelző funkciója, azonban, ha egy megbízható, rendszeresen frissülő adatbázist szeretnél, akkor mindenképpen a Traffi Hunter-t ajánljuk. A magyar fejlesztésű program választható riasztási hanggal előre jelzi a közeledő traffipaxot, sőt azt is beállíthatod, hány kilométerrel előre jelezze. Az alkalmazás ezen kívül még egy folyamatosan bővülő listát is tartalmaz, a közelben lévő szervízekről vagy benzinkutakról, így mindig képben lehetünk, ha esetleg kifogyna az üzemanyag. 

auto-2.jpg

Itt tudod letölteni: 

ikon-1.png

 

 

 ikor-2.png

 

Autópálya matrica

Egy dolog gyorsan odaérni az adott helyre, de közben az se hátrány, ha meg se büntetnek minket. Ezt megelőzheted a Simple alkalmazás használatával, amivel idegeskedés és benzinkút-keresgélés nélkül vásárolhatsz matricát. Az alkalmazásban könnyedén rögzítheted bankkártyádat és máris választhatsz a 10 vagy 30 napos, illetve az éves megyei és országos autópálya-matricák közül. Mindezt bárhol, bármikor pár érintéssel megteheted és a matrica máris a telefonodban landol. Az útdíjfizetési rendszerben pedig azonnal megjelenik a megvásárolt matricád.

auto-6.jpg

Itt tudod letölteni: 

ikon-1.png

 

 

ikor-2.png

 

 

Dugófigyelő

2008-tól létezik a TMC rendszer, aminek fő célja, hogy segítsen az autósoknak kikerülnie a dugókat. Bár maga az ötlet zseniális, sajnos gyakorlatban ez mégsem működik hibátlanul. Emiatt több cég önálló fejlesztésbe kezdett, hogy kövessék az autók mozgását és hogy jelezzék a dugókat. A legjobb és talán legismertebb ilyen alkalmazás a Waze, ami a világ egyik legnagyobb közösségalapú közlekedési alkalmazása. Az app több hasznos funkciója, például traffipax-követés, balesetjelzés, navigálás mellett talán a dugófigyelésben a legerősebb.

auto-7.jpg

Itt tudod letölteni: 

ikon-1.png

 

 

ikor-2.png

 

 

Fogyasztási napló

A fogyasztási naplókból is rengeteg opció közül választhatunk, de talán a legjobb a német fejlesztésű Spritmonitor.de. Az alkalmazás segítségével mérhetjük, hogy pontosan mennyit fogyasztott az autónk, ami főleg a céges kocsival rendelkezők számára lehet praktikus, akiknek havi elszámolást kell készíteniük. Az alkalmazás az autóvásárlás előtt állók számára is nagyon hasznos, hiszen az appon márkák és típusok szerint tájékozódhatunk, hogy a kiszemelt autó a valóságban mennyit is fogyaszt.

auto-8.jpg

Itt tudod letölteni: 

ikon-1.png

 

 

ikor-2.png

 

 

Elsősegély

Sajnos az utakon gyakran előfordulnak balesetek. Akár veled történik vagy csak látod az eseményeket, fontos, hogy előtte tájékozódj a leghasznosabb elsősegély módszerekről. Az Elsősegély – Mit kell tennem? magyar nyelvű alkalmazás vészhelyzet esetén hasznos tanácsokat ad, hogy mit kell tenni bizonyos esetekben a mentők kiérkezéséig. A mindenki számára megtanulható és gyorsan alkalmazható gyakorlati tanácsokkal akár életeket is menthetsz!

auto-9.jpg

Itt tudod letölteni: 

ikor-2.png

 

 

ikon-1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr7713566399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LúzerMan 2018.01.15. 17:01:33

A sebességmérők kicselezésére van egy ennél egyszerűbb megoldás, még applikációt sem kell telepíteni hozzá: be kell tartani az adott útszakaszra vonatkozó szabályt!
Tök ingyenes! Próbáljátok ki!

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása