Menő állatkertek a nagyvilágból
Az állatkertek világszerte nyújtanak kikapcsolódást a családok, párok, gyerekek, idősek számára egyaránt. Egyre modernebb megoldások és projektek léteznek arra, hogy ezekben a komplexumokban minél komfortosabban érezzék magukat az állatok. Fontos küldetésüknek tekintik az állatparkok, hogy minél több fajt mentsenek meg a kihalástól, de természetesen az okos állatok tudását sem titkolják, sőt műsorokat adnak kedvenceikkel. 

Henry Doorly Állatkert (Omaha, Nebraska)
Az Omahai Henry Doorly Zoo különlegessége a saját vasút, a sífelvonó és a villamos. Kb 17 ezer egyed él az állatkertben, területe 53 hektár. A Henry Doorly azért nevezhető a világ legnagyobb állatkertjének, mert a fajok számát és területének nagyságát összevetve egy sem hasonlítható hozzá. Hatalmas macska komplexummal és a világ legnagyobb zárt sivatagával rendelkezik. 
henry.jpg
San Diego Állatkert (San Diego, Kalifornia)
San Diego városában található a 100 hektáron elterülő San Diego Állatkert. Változatos kiállítások és mintegy 4000 állat. Alapvetően füves-dombos helyen terül el az állatkert, 35 perc busszal körbejárni. A tengerparti-napos klíma számtalan állat számára nyújt kedvező életkörülményeket. Érdemes megnézni az Elefánt Odyssey-t egyedisége és impozánssága lenyűgöző. 
sandiego.jpg
Szingapúr Állatkert (Szingapúr)

A Szingapúri Állatkert elsődleges céljának tekinti a vadvilág védelmét és annak továbbadását a következő generációnak. 2500 állatfajnak ad otthont a létesítmény, 28 hektáron. A vendégek és az ott élő állatok közötti kapcsolat nagyon fontos az állatkert számára, egy kutató fél évre beköltözött az orángutánokhoz, hogy bizonyítsa ezt. Különlegesség, hogy nincsenek ketrecek, csak természetes elválasztók (pl. vizesárkok) és üvegfalak. A szolgáltatások között szerepel hajótúra és éjszakai szafari is. 

singapore.jpg
Schönbrunni Állatkert (Bécs, Ausztria)
A schönbrunni a világ egyik legrégebbi állatkertje és az UNESCO Világörökség része. Kb 500 állatfajnak ad otthont a barokk állatkert. A legelső állatok közül egy sas volt az állatkert lakója a legtovább a maga 117 évével. A dolgozók küldetésüknek tekintik, hogy elősegítsék a veszélyeztetett fajok szaporítását.
becs.jpg
Berlini Állatkert (Berlin, Németország)
A Berlini Állatkertet 1844-ben alapították. 1913-ban egy három emeletes akváriummal bővült az állatkert, amelyben ma több, mint 9 ezer állat él. Mi sem bizonyítja jobban a német állatkert népszerűségét, mint hogy évente több, mint 3 millió látogatója van. A II. világháború sajnos a Berlini Állatkertet sem kerülte el, náci erődítményként használták, 91 állat élte túl mintegy 3 ezerből. 
berlin.jpg

Bázeli Állatkert (Bázel, Svájc)

A svájci állatkert 1874-ben nyitotta meg kapuit. A Forbes magazin szerint benne van a világ 15 legjobb állatkertje között. Kuriózumnak számít a Bázeli Állatkert abból a szempontból, hogy teljesen ingyenese látogatható. Kb 7 ezer állat él a létesítményben, plusz az akváriumban még 5 ezer. 

basel.jpg

Loro Parque (Puerto de la Cruz, Tenerife, Kanári-szigetek)

Európa legnagyobb delfináriuma Tenerifén található, ahol naponta többször is műsorral készülnek a látogatók szórakoztatására. Kardszárnyú delfinjeivel mindenkit lenyűgöz az állatkert, ahol esőkabátot árulnak az első sorba ülőknek. A hatalmas akvárium mellett fóka,- és papagáj show is van a parkban. Az állatkert lenyűgöző orchidea kertet tudhat magáénak, ahol számtalan ritka növényfajjal találkozhat a látogató. A Katandra Treetops-al bővült állatkertben lépcsőkön és függőhidakon sétálhatunk a természetben.

tenerife.jpg

 Forrás: EscapeHere, képek forrása: TripAdvisor

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8913897700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása