Lélegzetelállító fürdők a nagyvilágból

A tavaszi fáradtság előbb-utóbb mindenkit utolér. Ilyenkor nincs is jobb, mint meglátogatni az egyik közelben lévő gyógyfürdőt, hogy kipihenjük a tél fáradalmait. Szerencsére hazánk nem szenved hiányt a természetes termál- és gyógyfürdők terén. Na de mi a helyzet a világ többi részén? Most bemutatjuk a világ legkáprázatosabb fürdőit, amelyekben valószínűleg mindannyian szívesen relaxálnánk.

Cagaloglu Hamam, Isztambul, Törökország

Egy igazi történelmi gyógyfürdő, amit 1741-ben épített I. Mahmut Szultán. A fürdő nagyon hangulatos, különleges atmoszférája van, díszes falakkal és magas mennyezettel. Az oszmán időkben a hamamok (forró fürdők) látogatása a hétköznapi élet része volt.  Ez volt az egyetlen hely, ahol forró, szappanos fürdőt lehetett venni. A török fürdők világszerte híresek egyedi szertartásaikról. Meglepő tény azonban, hogy nincsen medence a fürdőben. 

hamam.jpgTripAdvisor

Takaragawa Onsen, Gunma, Japán

A Takaragawa Onsen titka a különleges hegyekkel körbefont környezet. Relaxáláshoz, kikapcsolódáshoz tökéletes természeti élményt nyújt. A fürdő befogadóképessége nagy, gyakori turista célpont. A medencék vize elősegíti a testi gyógyulást. 

takaragawa.jpgTickr

Sanduny Banya, Moszkva, Oroszország

Oroszország legrégebbi nyilvános fürdője a Sanduny Banya-t 1808-ban nyitotta meg kapuit. A XIX. században a közösségi élet központjai voltak a gyógyfürdők. A Sanduny Banya a város legfényűzőbb és legnépszerűbb fürdője, tele hideg és melegvizes medencék széles skálájával. Stílusában a hagyományos orosz elegancia tükröződik. Nyolc terméből mindegyik más tematika alapján díszített. 

expedia.jpg

expedia.jpegExpedia

Termas Geometricas, Pucon, Chile

Ez az ázsiai ihletésű gyógyfürdő a Villarica Nemzeti Parkban található, Chilében. A világ egyik legnagyobb természetes gyógyforrása. Húsz medencéjét egyedi vörös fa lépcső köti össze. Egy pezsgővízes fürdő mellett ebben a környezetben könnyű relaxálni és elfelejteni minden gondunkat. 

disenoarquitectura.jpgDisenoarquitectura

Gellért gyógyfürdő, Budapest, Magyarország

In 1934, Budapest was called the Spa City because its numerous spas and popular public bathing culture. Gellért Baths and Spa, which opened in 1919, is one of the most popular baths for visitors. The art-nouveau-style spa houses 13 baths including two effervescent bath sections, three outdoor pools, and eight thermal bath departments, and it is decorated with beautiful mosaics, stained glass windows, and sculptures. The popular bathhouse is part of the famous Hotel Gellért.

gellertfurdo_hu.jpg

gellertfurdo.jpgGellertfurdo.hu

Kék Lagúna, Grindavik, Izland

A Kék Lagúna Izland egyik legnagyobb látványossága és a világ 25 csodája közé tartozik. A fürdő a festői fekete lávamezőkön helyezkedik el. A víz ásványi anyagokban gazdag (só, kén, szilícium-dioxid). Ezek az anyagok és az algák adják a víz zöldes-kék színét. Saját bőrápolási termékcsaláddal rendelkezik a fürdő. 

moneyinc.jpg

condenasttraveler.jpgMoneyinc, CondeNastTraveler

Valley View Hot Springs, Moffat, Kolorádó

A Sangre de Cristo hegység közelében egy természetes gyógyvízű forrás található. Gyönyörű tisztavízű tavak, természetes környezet, tiszta levegő. Ha már egyszer eljut ide valaki, nem hagyhatja ki a naplementét sem. 

tripad.jpgTripAdvisor

Leukerbad Therme, Svájc

A Leukerbad Therem az Alpok legnagyobb termálfürdője. A fürdő egész évben nyitva van és 1400 méter tengerszint feletti magasságon fekszik. Tíz termálvizes medencéje van, amik tele vannak ásványi anyagokkal.

tripadvisorka.jpgTripAdvisor

Terme di Saturnia, Saturnia, Olaszország

A legenda szerint a Saturnia fürdőt Jupiter hozta létre, amikor villámokat szórt a földre. A festői toszkán környezet teszi igazán káprázatossá a helyet. Eleinte a római nemesek használták. A Terme di Saturnia két vízesést is magáénak tudhat a medencék mellett.

coworkation.jpg

piancasale.jpgPiancasale, Coworkation

Forrás: Theculturetrip

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8513869392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása