Legmenőbb mozik a nagyvilágban

Ma már a legmodernebb környezetben nézhetjük meg kedvenc filmeinket. Létezik 4D mozi, ágymozi, színházi vetítések, kistermes házimozik stb. A legfontosabb, hogy az ember közérzete jó legyen egy moziban és tudjon megfelelően a filmre koncentrálni. Döntsétek el ti, hogy ezeken a helyeken tudnátok-e csak a filmre figyelni?!

Cine Thission, Athén, Görögország

Athénban népszerűek a kerti mozik, de van egy, amihez nincsen fogható. Gyönyörű kilátás nyílik az Akropoliszra, a Parhtenonra és a városra. Este különösen rendkívüli a panoráma. A Cine Thisio-t 1935-ben alapították, Athén legrégebbi mozija. 

thisio.jpgthissio.jpgAthens Attica, BestofAthens

Alamo Drafthouse, Texas, USA

A mozi nélkülözhetetlen eleme a popcorn és a papírpoharas üditők. Az Alamo erre építve kialakított egy kis pultot minden sorban. Az evés-ivás támogatása mellett viszont szigorú szabályok vannak; 6 éven aluliakat nem engednek be, tilos beszélgetni, nem lehet telefonozni, viszont nincsenek reklámok. 

Drafthouse.com

Rajmandir Színház, Jaipur, India

Lehet vásárolni olcsóbb és drágább jegyeket, a filmek a nemzeti himnusszal kezdődnek. 1975-ben nyitott és 1200 ülése van. Igazán különleges élmény. 

National Geographic, TheRajmandir, TripAdvisor

Kino International, Berlin, Németország

A hideg háború egyik alkotása a Kino mozi, igazi műemlékprogrammal büszkélkedhet. Premierek, fesztiválok, bulik. A Kino International örökség, ezért sem külsejét, sem pedig a belsejét nem lehet megváltoztatni. Igazi szocialista épület, ami tömény szórakoztatást rejt. 

Pinterest, Yorck, Monumente Online

4DX, Szöul, Dél-Korea

Ma már elég sok helyen találkozhatunk 4D-s mozikkal, azonban az első Szöulban nyílt meg. Fröcsköl a víz, mozog az ülés, igazán speciális élményt nyújt, azonban nem mindenkinek ajánlott. Terhes nőknek, szívbetegeknek érdemes a hagyományos moziknál maradni. 

10news.jpg10News

Uplink X, Tokió, Japán

Japán legkisebb mozija, a 40fős Uplink X. Különlegessége, hogy mobil székek vannak a teremben, így a néző oda helyezi ülését, ahol a legkényelmesebbnek érzi. 

odigo.jpg

Odigo

Hot Tub Cinema, világszerte

Nyáron, egy medencében ücsörögve filmezni a szabadban, ez az amit a Hot Tub mozik tudnak. Télen beltéri előadások vannak. Aki medencés-moziélményre vágyik menjen Ibizára, az USA-ba vagy az Egyesült Királyságba.

olympichottub.jpgOlympichottub

Cine de Chef, Szöul, Dél-Korea

Étterem és mozi tökéletes kombinációja. A francia és az olasz konyha ételei is fogyaszthatóak a Cine de Chef-ben. Gasztronómiai élmény és szórakoztatás.

republica.jpg

pinterestmozi_1.jpgRepublica, Pinterest

Titok Mozi, világszerte

Nincsen egy állandó helyszíne, minden a filmtől függ. Az egész jelenség nagyon titokzatos a helyszínekkel és a "vetített" filmekkel együtt. Regisztrálni kell, választani egy napot a többi pedig majd kiderül. És hogy még több csavar legyen benne, élőszereplőkkel is játszanak filmrészleteket. 

londontown.jpgLondontown

Castro Színház, San Francisco, USA

A Castro Színház gyakorlatilag egy filmpalota. A XX. századi elnevezést olyan filmszínházak kapták, amik alaposan kidolgozottak és igényes a kialakításuk. Különleges élményt nyújt, a múlt építészete és a modern technológia találkozása. 

Pinterest, WordPress

Forrás: CNN travel

Rád tört a mozizhatnék, és szeretnéd mielőbb megvenni a mozijegyedet? Használd a Simple alkalmazást!

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr7713788656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása