A világ legbizarrabb állásai

Míg legtöbben az irodában, a számítógép előtt ülve tengetjük mindennapjainkat, addig vannak, akik egészen szokatlan módszert választottak a pénzkeresésre. A brit The Guardian napilap és az Independent magazin most egy csokorba gyűjtötte a világ legmeghökkentőbb munkáit, amelyekről nem is gondolnád, hogy léteznek.

Kutyaeledel-kóstoló

Akármennyire meglepő, de erre a feladatra is embereket kérnek fel a vállalatok. A kutyaeledel-kóstoló legfontosabb munkája az, hogy értékelje a termékek minőségét, ízét és állagát. Azonban a kóstolás után legtöbbször kiköpik az ételt.

allas-3.jpgNancy Rica Schiff/Caters News Agency / theguardian.com 

Hivatásos koszorúslány

A hivatásos koszorúslányok legfőbb feladata a menyasszony támogatása a nagy napon. Jen Glantz, a Koszorúslány Kölcsönző cég társalapítója beépített koszorúslányokat biztosít a megrendelők számára, akik sokszor személyi asszisztensi feladatokat is vállalnak. A fizetés esküvőnként 300-2000 dollár között is mozoghat.

allas-6.jpeg

Jéghegyvontató

Ez a különleges munka a Titanic 1912-es elsüllyedése után született meg. A Nemzetközi Jégjárőröket az amerikai parti őrség tagjai közül választják ki. Fő feladatuk felderíteni a jéghegyek pontos helyét és átjárható útvonalat biztosítani a hajók számára. Szükséges esetben pedig el is vontatják az útban lévő jéghegyeket.

allas-5.jpeg

Golflabda-kereső búvár

A hivatást végzők feladata az, hogy a golfpályák tavaiba pottyant labdákat megtalálják és felhozzák a felszínre. Nem is gondolnánk mennyi golflabda lapul a mesterséges vizek alján, amelyeknek már a megkeresése sem könnyű feladat.

allas-2.jpgNancy Rica Schiff/Caters News Agency / theguardian.com 

Kígyóméregfejtő

A kígyóméregfejtők a világ legveszélyesebb kígyóiból nyerik ki a mérget, amelyet később a tudósok kórházakban vagy laboratóriumokban az ellenméreg kifejlesztésére használnak. Természetesen a munkával járó kockázatot meg is fizetik: grammonként ezer dollárt kapnak érte a bátor jelentkezők. 

allas-7.jpeg

Tamponellenőr

Minden gyárban tesztelni kell a futószalagról legördülő tamponok és tisztasági betétek minőségét. A nagy cégek erre külön embereket alkalmaznak, akik a termékek nedvszívó képességét, formáját és anyagát vizsgálják.

allas-4.jpgNancy Rica Schiff/Caters News Agency / theguardian.com 

Illatoló

Akinek jó az orra és bírja a gyomra, bátran pályázhat erre az állásra. Az illatoló munkaidejében különböző testalanyok testrészeinek szagát vizsgálja. Egy segédeszköz segítségével gyűjtik ki a szagmintákat, az ellenőrök pedig beszámolnak róla, hogy az adott dezodorok és más szerek mennyire bizonyultak hatásosnak.

allas-1.jpgNancy Rica Schiff/Caters News Agency / theguardian.com 

Forrás: independent.co.uktheguardian.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr5913823776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása