Házi készítésű ajakbalzsam

Ajkaink ápolása ugyanolyan fontos, mint bőrünké. A szél, a hideg, a száraz levegő egyaránt könnyen cserepes ajkakhoz vezethetnek, azonban a kirepedezett szájra könnyű gyógymódot találni. Elég, ha naponta többször bekenjünk az ajkainkat szőlőzsírral vagy ajakbalzsammal. Nem csak kiszáradt szájra érdemes használni az ajakbalzsamot, hanem megelőzésként is, hiszen tápláló hatása is van. 

borito.jpgDoterra

Hozzávalók

  • 1/4 csésze olaj (szőlőmag, kókusz, mandula)
  • 1/4 csésze vaj (kakaó, shea, mangó)
  • méhviasz vagy szója viasz 
  • 100%-os esszenciális olaj az ízesítésheztegelyes.jpgElana's Pantry

Elkészítés

Keverd össze az olajat és a vajat, tedd mikróba, amíg meg nem olvad. Add hozzá a megolvasztott viaszt, hogy 3/4ed csészényi mennyiséget kapj. A forró viasszal óvatosan bánj, mert könnyen megégethet. Egy rozsdamentes kanállal alaposan keverd össze, nyolcasokat leíró mozdulattal. Várj néhány percet, amíg az egyveleg eléri a megfelelő állagot.  Az olaj és a viasz mennyiségét variálva tudsz változtatni az állagán. Öntsd a keveréket egy ajakbalzsamos tubusba, tégelybe vagy egy kifogyott rúzs tokjába. Különböző illóolajokkal tudod ízesíteni az ajakbalzsamot (például narancs). Mézzel is próbáld ki ezt a házi receptet, édesebb és kellemesebb lesz tőle az ajakbalzsam. Ha rózsa,- vagy levendulaolajat teszel a keverékbe, kellemes aromája és nyugtató hatása lesz. Érdemes kísérletezni az édes alapanyagokkal, csokoládéval kombinálva is garantált a siker. 

pirosgyumis.jpgDoterra

Forrás: DIY Natural

Vásárolj Early Bird koncertjegyeket a Simple alkalmazás használatával gyorsan és egyszerűen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr6513780866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása