Így készíts otthon nutellát!

A nutella mára a világ leghíresebb mogyorókréme. Egy 1944-ben alapított cukrászda kis konyhájában született, Albában, Olaszországban. Nem csak mi, európaiak fogyasztjuk előszeretettel ezt a különleges ízvilágú édes krémet, Amerikában is népszerű fogyasztási cikk. Az eredeti receptúrával megegyező mogyorókrémet nehéz lenne házilag elkészíteni, de hasonlót és finomat annál könnyebb.

homemadenutella.jpg

Hozzávalók

  • 1 csésze török mogyoró
  • 360 gramm tejcsokoládé apróra vágva
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 3 evőkanál porcukor 
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1/2 evőkanál vanília aroma
  • 3/4 teáskanál só (ízlés szerint)

Elkészítés

Süsd meg a török mogyorókat kb 12 perc alatt 175 fokra előmelegített sütőben. Ha a mogyoró kihűlt, egy törölközővel dörzsöld le a héját amennyire csak lehet. A csokit olvaszd meg vízgőz fölött vagy mikróban. Aprítóval dolgozd a lehető legkisebb szemcsékre a mogyorót, majd turmixgépben keverd össze az olajjal, a porcukorral, a kakaóporral, a vanília aromával és a sóval. Végül add hozzá a kihűlt, olvasztott csokoládét. Tedd az elkészült krémet egy lezárható üvegbe, tartóba. Ha szobahőmérsékletűre hűlt a nutella, zárd le az üveget és már kész is a mennyei kalóriabomba!

Néhány tipp, hogy mivel fogyaszd a házikészítésű mogyorókrémet. Ha pedig nincs időd házilag elkészíteni a finomságokat, rendelj  pillanatok alatt a Simple ételfutáron!

toltottfankok.jpg

gofrinuti.jpg

eprespalacsinta.jpg

nutellashake.jpg

Forrás: www.splendidtable.org, www.ferrero.hu   Képek forrása: Pinterest

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr7213766246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása