Házi testradírok mindössze néhány alapanyagból

A testápolásban nagy szerepe van az elhalt hámsejtek eltávolításának. A rendszeres testradírozásnak számos előnye van. Felgyorsítja bőrünk megújulását, serkenti annak anyagcseréjét, kiváló pórustisztító, segít eltüntetni a szennyeződéseket, elősegíti az új bőrsejtek képződését, összetételétől függően különböző vitaminokat juttat a bőr mélyebb rétegeibe is, nem utolsó sorban pedig felveszi a harcot a narancsbőrrel. A jótékony hatások elérése érdekében érdemes legalább hetente egyszer leradírozni testünket. A testradírozás nem igényel sok időt, de a bőrre gyakorolt pozitív hatása rögtön érezhető, hiszen simább és selymesebb lesz. Két testradír kikeverése között pedig böngészd a Simple alkalmazás Bulikeresőjét, hogy mások is láthassák, megújult a külsőd. 

Kókusz testradírkokuszos.jpg

Hozzávalók

  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze kókuszolaj 

Használat

A hozzávalókat keverd össze, amíg durva masszát nem kapsz. Az olaj ne legyen szobahőmérsékletnél melegebb, mert a cukor megolvadhat. Tisztítsd meg vízzel a bőröd és kend rá a testradírt. Pár percen keresztül masszírozd bele a bőrödbe! Langyos vízzel mosd le a masszát. Ezt a receptet nem csak testeden használhatod, arcra kenve is ugyanazt a hatást érheted el vele, de sminklemosóként is funkcionál. 

Kurkuma testradírkurkuma.jpg

Hozzávalók

  • 1 csésze cukor
  • 1 teáskanál kurkuma por 
  • 1,5 csésze kókuszolaj

Használat

Dolgozd durva masszává az olajat, a cukrot és a kurkumát. Tisztítsd meg a bőrfelületet, amit szeretnél bekenni és körkörös mozdulatokkal masszírozd bele a testradírt. Langyos vízzel öblítsd le a letisztított felületet. A kurkuma antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló hámlasztáshoz. 

Citrom testradírcitrom.jpg

Hozzávalók

  • 2 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 db citrom

Használat

Facsard ki a citromot és add hozzá a mézet és a cukrot. Mosd le vízzel a bőröd és kend rá a pasztát. Részenként legalább 1-2 percig masszírozd a bőrödbe. A keveréket bő vízzel mosd le. A citrom tele van C vitaminnal és segít visszaállítani a bőr enyhén savas pH-értékét. 

Borsmenta testradírborsmenta.jpg

Hozzávalók

  • 1/4 csésze olíva olaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 15 csepp borsmentás illóolaj

Használat

Odafigyelve az olajak hőmérsékletére keverd össze az alapanyagokat. Ha durva állagú egyveleget kapsz, kend fel a megtisztított bőrödre. Alaposan kend be a masszával a választott területeket és langyos vízzel mosd le. A borsmentás testradír energizál és frissítő illatot kölcsönöz testednek. 

Tengeri só testradírtengeriso.jpg

Hozzávalók

  • 1 csésze tengeri só
  • 1/2 csésze olíva olaj
  • 10 csepp illóolaj (tetszőlegesen választott)

Használat

Tisztítsd meg a bőrfelületet, amit kezelni szeretnél. Keverd össze a sót az olajokkal. Az egyveleget vidd fel bőrödre és körkörös mozdulatokkal néhány percen keresztül masszírozd bele. Végül mosd le bő, langyos vízzel. A tengeri só ásványokban gazdag, ami segít megőrizni bőröd fiatalságát. 

Forrás: www.stylecraze.com

Képek forrása: Pinterest

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr4713738896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása