10 könyv, amit hamarosan megfilmesítenek!

konyv-0.jpg

Az idei év igazi csemege lesz azoknak a könyvrajongóknak, akik szeretik a filmvásznon is megnézni kedvencüket. A filmipar ugyanis egyre gyakrabban merít ihletet meglévő történetekből. Most a popsugar.com összegyűjtötte azokat a könyveket, amelyek a közeljövőben új életet nyernek a filmvásznon. Ha te is azon az elven vagy, hogy a könyv mindig jobb, mint a film, akkor a most következő 10 könyvet mindenképpen érdemes elolvasni. A Simple alkalmazás használatával pár gombnyomással te is gyorsan és kényelmesen vásárolhatsz a Bookline kínálatából!

Madeleine L’Engle: Időcsavar

Az összesen 4 kötetes történet első része idén tavasszal debütál majd a hazai mozikban. A szereplők között feltűnik Oprah Winfrey, Reese Witherspoon és Chris Pine is, így igazi sztárparádéban lehet majd részünk. A film érkezése előtt azonban érdemes elolvasni a könyvet, hiszen abban mindig nagyságrendekkel több részlet kiderül, különösen, ha egy időutazós, ötödik dimenzióról és párhuzamos világokról szóló történetről van szó. A fantasy elemekhez pedig egy kedves családi szál, egy eltűnt apa és az utána indult mentőakció társul.

konyv-1.jpg

Ernest Cline, Ready Player One

Ernest Cline 2011-ben megjelent sikerregénye a jövőbe, egészen pontosan 2045-be repít bennünket, ahol a világunk egy elég ronda, zord hellyé válik. A történet egy Wade Watts nevű fiúról szól, aki másokkal együtt a valóság elől egy virtuális világba menekül, az OASIS-be, ahol az emberek bármit megtehetnek. A rendszer feltalálója, James Halliday halála után egy feladatot ad a játékosoknak. A győztes nyereménye pedig nem más, mint az OASIS feletti teljes irányítás. Így hát kezdetét veszi a verseny! A film Steven Spielberg rendezésében március végén debütál a mozikban. Az író pedig máris gondolkozik a könyv folytatásán, így nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben könyvben és filmben is érkezik majd a második rész.

konyv-3.jpg

Becky Albertalli, Simon és a Homo sapiens-lobbi

A filmadaptációt készítő Fox stúdió valószínűleg nem volt megelégedve a címmel, ugyanis végül Szeretettel, Simon címmel fogjuk látni az alkotást mozikban. A történt a Csillagjainkban a hiba, a Mielőtt megismertelek és a Minden, mindent ifjúsági romantikus filmeket követi. Főhősünk a 16 éves Simon nem jelentkezett ki levelezőjéből így féltve őrzött titka rossz kezekbe kerül. Bluegreen118 álnév alatt író illető elkezdi zsarolni a fiút azzal, hogy kiteregeti legnagyobb titkát, méghozzá azt, hogy meleg. A szokatlanul tartalmas történet Nick Robinson főszereplésével idén nyáron érkezik a mozikba.

konyv-2.jpg

Maria Semple: Hová tűntél, Bernadette?

Maria Semple regényének középpontjában egy Bernadette névű nő, és annak 15 éves lánya, Bee áll. Történetünk főhősének anyja, az ellenállhatatlan személyiséggel megáldott Bernadette azonban egy szép napon eltűnik. Bee-nek eszébe se jut belenyugodni anyja eltűnésébe, így megindítja a nyomozást, ami alatt számos titokra és meglepő dologra derül fény. A történet filmváltozata Richard Linklater rendezésében májusban érkezik az amerikai mozikba. Egyelőre a magyar premier időpontja ismeretlen. Az eddig bejelentett színészgárda alapján a film igen kecsegtető, ugyanis Cate Blanchett, Judy Greer és Kristen Wiig is feltűnik majd a mozivásznon.

konyv-5.jpg

Alexandra Bracken: Sötét elmék

A Sötét elmék trilógia egy kissé X-Men hangulatú történet, amelynek főhősei olyan tinédzserek, aki nem csak túléltek egy világjárványt, hanem ezalatt menő szuperképességekre is szert tettek. A képességeik miatt összegyűjtött fiatalokat egy kormányzati rehabilitációs táborban próbálják „meggyógyítani”, azonban a hely korántsem olyan megnyugtató, mint amilyennek tűnik. Így a történet főhőse Ruby elmenekül az intézetből és megpróbálja megtalálni az egyetlen biztonságos menedéket jelentő helyet. A filmfeldolgozásról egyelőre nagyon kevés információn van. Csak annyi biztos, hogy Mandy Moore és Gwendoline Christie biztosan benne lesz a készülő filmben.

konyv-4.jpeg

David Lagercrantz, A lány a pók hálójában

Stieg Larsson 2004-ben elhunyt szívroham következtében, ám halála előtt még befejezte a Millennium-trilógiát. Az izgalmas történetet David Lagercrantz folytatta, akinek 2015-ben jelent meg A lány a pók hálójában című regénye. A filmadaptációban azonban az eddigi két főszereplő, Daniel Craig és Rooney Mara már nem tér vissza. Feltehetőleg Claire Foy fogja eljátszani Lisbeth Salander szerepét. A film 2018. december 15-én debütál majd az amerikai mozikban.

konyv-6.jpg

Stephan Talty, The Black Hand

Stephan Talty valós eseményeken alapuló regényének filmadaptációjában nem más lesz a főszereplő, mint maga Leonardo DiCaprio. A történet 1903-ban játszódik, amikor egy Fekete kéz nevű bűnszervezet kezd elhatalmasodni New York városában. Az olasz bevándorlók gyermekeit elrabolják, több tucat ártatlan embert ölnek meg. Az ügy utáni nyomozást Joseph Petrosino kezdi meg, aki olasz bevándorlókból felállít egy rendőrosztagot és elkezdi levadászni a bűnszövetkezetet tagjait. Pontos premierdátummal egyelőre nem szolgálhatunk, de reméljük még idén láthatjuk a kész alkotást a mozikban.

konyv-8.jpg

A.S.A. Harrison, Halálos hallgatás

A.S.A. Harrison regényében egy 20 éve házasságban élő párról olvashatunk. A váltakozó nézőpontból elmesélt történet egy széthullóban lévő házasságról, szakításról és elhagyottságról szól. A megcsalt feleséget várhatóan Nicole Kidman játssza majd. Azonban jelenleg még nem tudni mikor debütál a megfilmesített változat a mozikban.

kony-10.jpg

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows, Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Mary Ann Shaffer és Annie Barrows fejéből kipattant történet a második világháború idejére repít minket. A Londonban élő Juliet Ashton egy ismeretlen férfitől kap levelet, aki Csatorna-szigeteki Guernsey-ben él. A levél írója egy irodalmi társaságról és a német megszállás alatt álló sziget lakóiról és életükről mesél. Így kezdődik ez a szívet melengető, aranyos kisregény, amelynek filmadaptációját Mike Newell rendezi majd. A film 2018 áprilisában debütál az angol mozikban.

konyv-9.jpg

Ann Patchett, Életszonáta

Ann Patchett thrillerének főszerepében egy amerikai énekesnő, Roxane áll, aki Dél-Amerikába utazva egy különleges, privát koncertet ad egy igencsak tehetős, politikusokból és üzletemberekből álló közönségnek. Azonban a rendezvényt terroristák támadása szakítja félbe. Túszdráma kezdődik, ami több hónapon át húzódik. A történet filmváltozata már gőzerővel készül Paul Weitz rendezésében és Julianne Moore és Ken Watanabe főszereplésével.

konyv-7.jpg

Képek és forrás: popsugar.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr4813752526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.03.22. 07:29:30

Köszi a válogatást, maga a lista érdekes és hasznos. Viszont a történetek nem sok eredetiséget vonultatnak fel őszintén szólva. Vagy már mindent megírtak, amit ki lehetett találni?

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása