4 isteni desszert csupán két alapanyagból!

Készítenél magadnak valami finom édességet, azonban nem szeretnél sok időt rászánni? Esetleg otthon alig van alapanyag hozzá, de a boltba már nincs időd leszaladni? Akkor ezeket a recepteket neked találták ki! Most bemutatunk 4 ínycsiklandó desszertet, melyeket gyorsan és csupán 2 hozzávaló segítségével könnyedén elkészíthetsz!

Nutellás torta

A nutellás torta elkészítéséhez nincs már dolgod, mint elővenni 4 darab nagyobb méretű tojást és a kedvenc alapanyagunkat, a nutellát. Elsőként verjük fel a tojást. A tojás állaga elengedhetetlen a sütemény elkészítéséhez, így javasolt, hogy legalább 6 percet szánjunk erre a műveletre! Ha ez megvan, mérjünk ki egy külön edénybe nutellát, majd melegítsük meg mikrohullámú sütőben 20 másodpercig, hogy folyósabb állagot kapjunk. Adjuk hozzá a tojás 1/3-át a nutellához, majd keverjük össze a két hozzávalót az óramutató járásával megegyező irányba. Ezek után még kétszer ismételjük meg ezt a folyamatot. Fontos, hogy ne egyszerre, hanem 3 x, külön-külön öntsük bele és keverjük össze a hozzávalókat a megfelelő állag eléréséhez. Ezután az elkészült massza mehet az előre melegített sütőbe (170 fok), ahol 20-25 perc után kész is van a finomság! Várjuk meg teljesen amíg kihűl az elkészült torta, majd tálalhatjuk is!

suti-1.jpgkirbiecravings.com

Epersorbet

Bár első hallásra bonyolultnak tűnhet, azonban az epersorbet elkészítéséhez is csupán két alapanyagra, 45 dkg eperre és negyed csésze mézre van szükségünk. Elsőként mossuk meg és vágjuk félbe az eperdarabokat, majd egy edénybe helyezve tegyük be a fagyasztóba. Ha kellően megfagyott az eper egy kevés mézzel együtt helyezzük a turmixgépbe. Az így kapott krémet ismét tegyük be a fagyasztóba, majd fagyás után máris tálalhatjuk.

suti-4.jpgeathealthyeathappy.com

Kókuszos macaron

Az összesen 25 perc alatt elkészíthető kókusz ízű finomsághoz 1 csomag kókuszreszelékre és cukrozott sűrített tejre van szükségünk. Elsőként melegítsük fel a sütőt 170 fokra. Egy tálkába tegyünk kókuszreszeléket, majd a tetejére öntsük rá a sűrített tejet és alaposan keverjük össze a két hozzávalót. Egy fagyiadagoló kanál segítségével vagy akár kézzel gyúrjunk golyókat a kész masszából. Ezek után helyezzük a kész golyókat a sütőbe, 14-16 perc alatt készen is lesznek!

suti-3.jpgtheslowroasteditalian.com

Banános fagylalt

Bár egyelőre még nincs itt a fagylalt fő szezonja, valljuk be sokunk télen sem tud nemet mondani ennek a finomságnak. Ha lusták vagyunk boltba menni, könnyedén elkészíthetjük magunk is ezt az édességet, csupán két hozzávaló segítségével. A munka megkezdése előtt fagyasszunk le 2 db banánt a fagyasztóba, majd ha kellően megfagyott   egy kevés tejjel összekeverve helyezzük bele a turmixgépbe. A mixelés közben is önthetünk tejet a masszához, amíg a megfelelő állagot meg nem kapjuk.

suti-2.jpgcreativehealthyfamily.com

Forrás: creativehealthyfamily.com,  theslowroasteditalian.comeathealthyeathappy.com,  kirbiecravings.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr8613716880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istvájc 2018.03.07. 09:07:16

szia

350fok??
Ha már amerikai oldalról szerzel infót, legalabb valtsd at Celsiusra...

Plusz semmit sem ér a recept mennyiseg nélkül...
4 tojás... es mennyi nutella??

egy csomag kokuszreszelek... az mennyi??
10dkg vagy 25dkg?
sűrített tej... mennyi??

ez igy egy nagy katyvasz

fuszujka 2018.03.07. 09:07:20

Az a sűrített tejes kókuszcsók milyen jó már!

tlantos 2018.03.07. 09:11:31

"melegítsük fel a sütőt 350 fokra"
Legyen rogton 500, ugy biztos meg jobb lesz.
Kulon dijazom a mertekegysegeket.
1 csomag kokuszreszelek (a csomag nem mertekegyseg).
suritett tej meg csak ugy, mindenfajta mennyisegi megjeloles nelkul.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása