Három egészséges reggeli

Zabkása szezonális gyümölcsökkel

A zabkása nagyon laktató reggeli, hiszen rostban gazdag. A zab számtalan szempontból jó hatással van a szervezetre. Természetes értágító, így gyakran használják vérnyomás csökkentésére, ezenkívül a koleszterinszintet is kontrollálja. Sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A zabkásának végtelen verziója létezik, gyakran fogyasztják gyümölcsökkel, magvakkal. Télen kivivel, kókuszreszelékkel, naranccsal érdemes kipróbálni.


reggeli.jpgForrás: pinterest.com

Zöldséges omlett

A tojást számtalan formában fogyaszthatjuk reggeliként. A tojásnak alacsony a kalóriatartalma, ám nagyon jó fehérjeforrás, ezért diétához, fogyókúrához is tökéletes választás. Az omletthez használjunk olívaolajat, hagyományos napraforgó olaj helyett. Bármilyen zöldséggel feldobhatjuk, jó választás a vitaminban gazdag cukkini vagy paprika.

reggeli-2.jpgForrás: pinterest.com

Avokádókrémes, magos pirítós

Az avokádó jó hatással van a szív-és érrendszeri problémákra, kalciumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz. Krém formájában is nagyon egészséges reggeli, az íze kissé semleges, ezért ízlés szerint lehet fűszerezni. Fontos, hogy minél több ásványi anyagot és vitamint vigyünk szervezetünkbe már a reggelinél is, így fogyasszuk az avokádókrémet magos barna kenyérrel vagy abból készült pirítóssal.

 reggeli-3.jpgForrás: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr7413704532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása