A világ legkáprázatosabb kertjei

Bár egyelőre az időjárás nem túl kedvező, hamarosan itt a tavasz! Az első napsugarakkal virágba borul a természet, a parkok és kertek pedig megtelnek a virágok illatával. A most következő válogatásukban bemutatjuk a világ legszebb kertjeit, melyekbe érdemes lesz ellátogatni a következő hónapok valamelyikében.  

Butchart, Kanada

Vancouver közelében található Butchardt park jelenleg is a Butchardt család birtokában van, akik 1904-ben nyitották meg a park kapuit a látogatók számára. A terület többféle tematikájú kertet is magába foglal. Talán ezek közül a legérdekesebb a japán kert, mely főként ősszel a szivárvány összes színében pompázik. A parkban több étterem, kávézó is megtalálható, sőt gyakran koncertet is tartanak itt, így akár egy teljes napot is eltölthet a látogató.

redbubble.comadventuringthegreatwidesomewhere.com attractionscanada.com

Quinta da Regaleira, Portugália

A világ egyik legvarázslatosabb helyének tartják számon a Portugáliában található Quinta da Regaleira birtokot. A titokzatos kastélyhoz tartozó park egy igazi meseország tele titkos átjárókkal, falakkal, alagutakkal és földalatti tavakkal. A birtok eredeti tulajdonosa António Augusto Carvalho Monteiro volt, aki odáig volt a szabadkőművesek, templomosok és alkimisták hagyományáért. Luigi Manini építészt bízta meg azzal, hogy egyedülálló búvóhelyet alakítson ki számára, mely azóta az UNESCO Világörökség listájára is felkerült.

deviantart.com, trover.com, tripadvisor.fr

A kozmikus elmélkedések kertje, Skócia

A nagyközönség számára sajnos csak egy évben egyszer nyitja meg kapuit a Skóciában található park, mely nem a különleges növényzetével hívta fel magára a figyelmet. A kert a makró- és mikrokozmoszt idézi meg különös formáival és szobraival, melyek hol DNS-spirálokat vagy éppen feketelyukakat ábrázolnak. Charles Jencks már 1989 óta dolgozik a parkon, melyet néhai matematikus felesége emlékének állított.

socawlege.com, topdreamer.com

Keukenhof, Lisse, Hollandia

A Hollandiában található Keukenhof-ot a világ legnagyobb és egyben legszebb virágoskertjeként tartják számon. A hivatalos adatok szerint közel 7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros területen. A park kizárólag a tavaszi időszakban, március végétől, május közepéig van nyitva. Persze a park legnagyobb látványossága a Hollandia jelképeként is tartott tulipán. A hosszan elnyúló tulipánmezőkön 100 tulipánfajta pompázik.

twitter.com, hanslangh.nlholland.com

Kenroku-en, Kanazava, Japan

Kanazava városának fő látványossága a Kenroku-en park, mely Japán három legszebb kertje közül az egyik. A szó jelentése „hat az egyben”, mely így a tökéletesség 6 tulajdonságára utal. A kert már az 1600-as években is létezett, kezdetben a közelben található kastély része volt, ami később sajnos leégett. A Tacumi csatorna szeli át a teaházakkal és pavilonokkal beépített kertet.

insidekyoto.comjapan-guide.comtravel.viralcreek.com

Suan Nong Nooch, Pattaya, Thaiföld

A Thaiföldön található park népszerű turistacélpont az ide látogatók számára. Nem csupán egy botanikus kert, hanem több étterem, fogadóhely és fürdőmedence is megtalálható itt. Az 500 hektáros terület eredetileg gyümölcs- és zöldségtermesztésre szolgált, majd később átalakították trópusi kertté. A terület tele van kaktuszokkal, virágokkal, cserjékkel és szökőkutakkal.

livingnomads.com

Jardin Majorelle, Marrákes, Morokkó

A Majorelle kert a marokkói Marrákes városában található, nevét a francia származású Jacques Majorelle festőről kapta. A francia festő az 1900-as évek elején vásárolta meg a területet. Művészi ambíciójából kifolyólag különleges növényeket és egy egész pálmaligetet telepített a kertbe. A legnagyobb hatást az iszlám és a marokkói művészet gyakorolt rá, így a kertben található épületeket ezekben a stílusokban építette. A parkot végül a 40-es évek végén nyitotta meg a látogatók előtt, ami azóta is várja a turistákat.

lonelyplanet.com, jardinmajorelle.com, dxv.com

Villa d’Este, Tivoli, Olaszország

A Villa d’Este a gazdag történelmi örökséggel rendelkező Tivoli városában található, Rómától csupán néhány kilométerre. A 16. századi villáért már önmagában is megéri ide látogatni, hiszen az olasz reneszánsz építészet egyik mestermunkájáról van szó. Azonban a nyaraló talán legszebb része a reneszánsz-stílusú, páratlan kert, mely árnyas fáival, lugasaival, növénnyel befuttatott loggiáival és megannyi szökőkútjával egy igazi mesevilágba repíti az odalátogatókat.

britannica.com, gardenvisit.com

Kirstenbosch, Cape Town, Dél-afrikai Köztársaság

A világhírű botanikus kert Fokváros közelében található a Tábla-hegy lábánál. A kertet 1913-ban alapították, hogy megőrizzék az ország egyedi élővilágát, ezáltal főként őshonos növényzet található itt. Az 530 hektáros terület talán legszebb látványosságai a proteák, melyek megannyi színben pompáznak a kertben.

africanbudgetsafaris.comportfoliocollection.com

Versailles-i kastély kertje, Franciaország

Valószínűleg a francia, barokk kert típusának az egyik legszebb és egyben legmonumentálisabb példája a francia uralkodók székhelyéül szolgáló Versailles-ben található park. A geometrikus alapokon megtervezett kert egy igazi összművészeti alkotás, melyben a gazdag növényzet mellett, 37 szökőkút, egy 1208 méter hosszú medence, szobrok és műtárgyak is megtalálhatóak.

weddingbee.comchateauversailles.fr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr10013689698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása