A világ legextrémebb szállodái

Ha valaki a nyaralás alkalmával valami extrém, különleges hotelben szeretne megszállni, megannyi lehetőség közül választhat. Manapság a szokatlan, egészen extrém szállodák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a világ minden táján. Bármikor megszállhatunk akár a csillagos ég alatt, egy fa tetején vagy egy templomban is. A most következő válogatásunkban bemutatjuk a világ legkülönlegesebb szállodáit, melyben minden változatosságra vágyó utazó megtalálhatja a kedvencét.

Hotel Kakslauttanen, Finnország

A természeti környezetben épült Hotel Kakslauttanen a finnországi Lappföldön található. A világ legnagyobb füstszaunájával rendelkező szálloda üvegkunyhóiban a csillagos ég alatt aludhatunk, így akár az ágyból nézhetjük a sarkifényt. A szállodahely összesen 6 szaunával rendelkezik, a közelben található jégbarlang pedig ideális helyszín a szaunázás utáni hűsölésre.

kakslauttanen.fi

Magic Mountain Hotel, Chile

A Chilében található Magic Mountain Hotel a Valdivian erdőben helyezkedik el egy közel 60 ezer hektáros területen. A csodálatos környezetbe tökéletesen beleilleszkedik a mohával és más növényzettel borított hotel, ahol minden túrázó valószínűleg szívesen megszállna. A szállótól néhány perces sétára található egy természetes, meleg vízű forrás, így a túra fáradalmait is könnyedén kipihenhetjük. A szálloda tetejéről egy vízesés csobog, amiért már önmagában megéri ellátogatni ide.

huilohuilo.com

Martin’s Patershof Hotel, Mechele, Belgium

A Belgiumban található "templom-szálló"  története egészen az 1200-as évekig nyúlik vissza. Azóta többször átépítették és felújították a templomot, ami végül az 1990-es években került át az egyháztól magánkézbe. A templom szállodaként 2006-ban nyitotta meg kapuit a turisták és az érdeklődők számára, így azóta is a világ minden tájáról jönnek ide látogatók, hogy kipróbálják ezt a nem mindennapi élményt.

 martinshotels.com

Harry Potter Hotel, Anglia, London

A Harry Potter hatalmas sikerére utána meg sem lepődtünk, amikor 2014-ben megnyitotta kapuit Londonban a tematikus szálloda. A Roxfort híres termei alapján berendezett szálló egy közel 160 éves épületben található. A szobák üstökkel, varázskönyvekkel és bájitalos üvegcsékkel is fel vannak szerelve. Emellett a szálloda külön Harry Potteres tematikus sétákat is biztosít a látogatóknak, melyek bemutatják a Harry Potterből ismert helyszíneket.

georgianhousehotel.co.uk

The Batcave, Tajvan

Akik a varázslóvilág helyett inkább a képregények megszállottja azok az év bármely szakaszában ellátogathatnak a Tajvan-ban található Batman barlangba. A hotelben amúgy más filmes témájú szobák is megtalálhatóak, így, ha esetleg Sherlock Holmes történetekért vagy éppen a Múmiáért rajongunk, akkor akár ezek közül is választhatunk. Sajnos a hotel ára is igen borsos, 15 ezer ft-ot kell kifizetnünk csupán 3 óráért, így egy egész estét eltölteni valószínűleg nem lenne olcsó mulatság. 

dailymail.co.uk

V8 Hotel, Németország, Stuttgart

Az autórajongóknak sem kell tematikus szálloda nélkül maradniuk, ugyanis az autógyártás országában, Németországban található a V8 Hotel, ami kifejezetten a régi autók szerelmeseinek kedvez. Minden egyes szobában más és más autó és persze az autó stílusához illő design tartozik, így érdemes lenne végiglátogatni a hotel 10 tematikus szobáját.

v8hotel.de

Giraffe Manor, Kenya

A Kenyában található Giraffe Minor szálloda parkjában szabad bejárásuk van a zsiráfoknak, akikkel akár reggeli közben is találkozhatunk. A szállodán található hatalmas ablakokból a zsiráfok szinte versenyeznek a vendégek figyelméért és persze a finom falatokért is. Az állatok állítólag szépen elveszik az ember kezéből az ételt. A birtok egyébként csupán 20 km-re található Nairobi belvárosától.

thesafaricollection.com

Sala Silvermine, Svédország

Svédországban a 150 méterrel a föld alatt található volt ezüstbánya falai között helyezkedik el a Sala Silvermine hotel, amit a világ legmélyebb szállodájaként tartanak számon. A szállóban különböző túrákat is tartanak, ahol megismerhetjük a 17. században épült bánya rejtelmeit és történelmét. A föld alatti barlangrendszerben több tó is megtalálható. A túra végeztével érhetjük el a szobánkat, ahol mivel a telefon nem működik, ezért egy speciális rádióadóval kommunikálhatunk a személyzettel. Ha ide készülnénk öltözzünk fel nagyon melegen!

salasilvermine.com

Chalkley Treehouse, Dél-afrikai Köztársaság

A Dél-afrikai Köztársaságban található valószínűleg a világ egyik legromantikusabb szállodája. Bár a szálloda szó talán kicsit túlzás, hiszen egyetlen egy „szoba” található a területen. A fa tetejére épített kilátóról biztonságból figyelhetjük Afrika állatvilágát, az éjszaka eljövetelével pedig aranyos lámpások világítják meg az építményt. A baldachinos ágyból élvezhetjük a naplementét vagy nézhetjük a csillagos eget.

lionsands.com

Forrás: lionsands.com, salasilvermine.com, thesafaricollection.com, v8hotel.de, dailymail.co.uk, georgianhousehotel.co.uk,  martinshotels.com, huilohuilo.com,  kakslauttanen.fi

A bejegyzés trackback címe:

https://mixie.blog.hu/api/trackback/id/tr9813645634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Mixie

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása